KitapManşet

Harry Potter ve Lanetli Çocuk’un Türkçe edisyonu 3 Kasım’da raflarda

0

İngilizcesi Harry Potter’ın doğum günü olan 31 Temmuz’da yayınlanan ve Türkiye’deki birçok hayranın da çevirisini beklemeden satın aldığı Harry Potter and Cursed Child (Harry Potter ve Lanetli Çocuk) oyunu Türkçe çevirisiyle 3 Kasım’da raflarda yerini alacak. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkacak oyunun çevirmenleri ise serinin önceki kitaplarını da çeviren Sevin Okyay ve Kutlukhan Kutlu.

39

Film Hafızası’ndan İlkyaz Altuğ’un haberine göre Lanetli Çocuk Kitabı serinin 8. kitabı olarak değerlendirilmiyor, çünkü J.K.Rowling tarafından kaleme alınmadı, bu durum yazarın hayranlarını biraz üzse de yazar Jack Throne, orijinaline sadık kalarak ortaya sevilen bir oyun çıkardı ve yazdan beri İngiltere’de sergilenmekte olan oyun hem eleştirmenler hem de seyirci tarafından beğenildi; fakat senaryonun bazı sıkı hayranlar için hayal kırıklığı yarattığı da bir gerçek. Kendilerine “potterhead” diyen hayranlar özellikle hikayede bariz boşluklar olmasından, eskiden bildiğimiz karakterlerde çok radikal değişimler göstermesinden ve oyunun hiçbir yeni fenomen sunamamasından şikayetçi.

Oyun, babasının gölgesinde büyümüş Albus Severus Potter çevresinde gelişiyor. Genç Potter ve arkadaşının özellikle üçüncü film olan Harry Potter ve Azkaban Tutsağı‘ndan aşina olduğumuz zaman döndürücüyü kullanarak Cedric Diggory‘nin ölüm gününe gidip onu kurtarmaya çalışmaya karar vermesinin ardından gelişen olayları okuyacağız. 3 Kasımda raflara çıkacak kitaba online kitap sitelerinden ön sipariş vererek 1 Kasım’da sahip olmak da mümkün.

 

(Film Hafızası)

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.