Doğa MücadelesiManşet

İzmirli Luna Betül, Kültürpark’ın talanına karşı ağaçla evlendi

0

İzmirli Luna Betül, Büyükşehir Belediyesinin Kültürpark Projesine dair tepkisini dile getirmek için park alanında bulunan ağaçlardan biriyle evlendi.

31

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Yeni Kültürpark Projesi’ne tepkiler gelmeye devam ediyor. İzmirlilerin, meslek odalarının ve kitle örgütlerinin bir araya gelerek oluşturduğu Kültürpark’a Dokunma Platformu, projeye karşı çalışma yürütürken, dün projeye karşı ilginç bir tepki geldi.

Luna Betül Elen isimli yurttaş, Kültüpark’ta yapılmak istenen yeni projenin, doğaya vereceği zararı dile getirmek için park alanı içindeki bir ağaçla evlenme kararı aldı. Kültürpark’a Dokunma Grubunun üyelerinin de katıldığı etkinlikte temsili bir nikah töreni düzenlendi ve bu törende Kültürpark’ın, park olarak kalması gerektiğinin mesajları verildi. Etkinliği yapma gerekçesini anlatan Eren, Perulu Çevreci Aktivist Richard Torres’in çalışmalarından etkilendiğini ifade ederek “Daha öncesinde onun videosunu izlemiştim. Kültürpark’ın tehlike altında olduğunu öğrenince de Kültürpark’a Dokunma Grubuna katıldım. Grup bu önerime olumlu yanıt verdi” dedi.

Evrensel’e konuşan Luna Betül, Kültürpark’ın korunması gerektiğini ifade ederek bu alanda rahatça nefes alabilmek istediğini dile getirdi.

Kültürpark’ın kendisi açısından önemini de anlatan Eren şunları söyledi: “Kültürpark’ın bir girişi Lozan bir girişi Montrö, demokrasinin bir kalesi diye bir yer belirlemek istesek herhalde Kültürpark olur bu benim için. Kaskatlı Havuzu’nun üzerindeki çıplak kadın heykellerinin uzun yıllardır bozulmadan duruyor olması ve de insanların burada rahatça gezebiliyor olması önemli. İstanbul talan edildi ve şimdi sıra İzmir’de. Bence şu anda dünyanın en güzel şehri İzmir ve en güzel yeri de Kültürpark. Burada rahatça nefes almak istiyorum. Yurt dışında insanlar hafta sonları AVM’lere değil parklara gidiyor. Ben de kendi şehrimde, kendi dilimde konuşurken bu parka rahatça gidebilmek istiyorum.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı yeni proje ile Kültürpark alanında köklü değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Proje kapsamında fuar için yapılmış hangarlar yıkılarak yerine kongre merkezi yapılması planlanıyor. Projeyi aralarında Basmane Meydanı’na 70 katlı gökdelen FOLKART Yapı’nın sahipleri olmak üzere işverenler sevinçle karşılarken, projeye karşı kurulan Kültürpark Platformu ise alanın sermayenin hizmetine açılacağını savunuyor.

 

(Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.