ManşetSivil Toplum

Dersim’in yeni Baro başkanı Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları üyesi Barış Yıldırım

0
Barış Yıldırım

Dersim Barosu’nun yeni başkanı uzun yıllardır ekoloji davalarına bakan Barış Yıldırım oldu. Yıldırım, başta Dersim olmak üzere Erzincan, Bingöl gibi illerde Baraj ve HES’ler ile Madencilik Projelerine karşı yürütülen davaların avukatlığını yapıyor.

Barış Yıldırım

Barış Yıldırım

Dersim Barosu’nun 9. Olağan Genel Kurulu 15 Ekim’de yapıldı. Seçime tek listeyle girildi. Yapılan seçim sonucu Avukat Barış Yıldırım Baro Başkanı seçilirken Yönetim Kurulu ise Av. Kemal Akbayır, Av. Kenan Çetin, Av. Eda Erdoğan Can ve Av. Suna Bilgin tarafından oluşturuldu.

İlk ziyaret Munzur Gözelerine

Seçim sonrası ilk gün Yönetim Kurulu Munzur Gözeleri’ni ziyaret ederek başta Munzur olmak üzere Dersim’in kültürel ve doğal mirasının koruma sözü verdi.

1980 Dersim doğumlu Yıldırım, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2002 yılından beri Dersim’de avukatlık yapan Barış Yıldırım Emek Partisi İl Sekreterliği ve 2006-2013 yılları arasında İnsan Hakları Derneği Dersim Temsilciği yaptı.

Özellikle Dersim ‘38 Soykırımı’nın resmi olarak tanınması; iç güvenlik amacıyla en fazla anti-personel mayını bulunan il durumundaki Dersim’deki mayınların temizlenmesi v.s. başta olmak üzere temel insan hakları üzerine çeşitli hukuksal süreçler yürüttü.

Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV)

Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu ile Çevre ve Ekoloji Hareketi Avukatları (ÇEHAV) üyesi.

Başta Dersim coğrafyası olmak üzere Erzincan, Bingöl gibi illerde Baraj ve HES’ler ile Madencilik Projelerine karşı yürütülen davaların avukatlığını yapıyor. 2013 yılında kurulan Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi’nin sözcüsü.

Munzur Vadisi Milli Parkı’nın 1. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilanı; Munzur Vadisi Milli Parkı’nın Dünya Kültür Mirası Listesi’ne önerilmesi; Dersim’in somut/somut olmayan kültürel ve doğal mirasının koruma statülerine kavuşturulması gibi Dersim’in kültürel ve doğal mirasının gelecek kuşaklara aktarılması hususunda 2008 yılından bu yana çalışıyor.

Hukuk; insan hakları; çevre; ekoloji; kültürel ve doğal miras üzerine çeşitli gazete, dergi ve web Sitelerinde yayımlanmış pek çok makalesi mevcut.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.