İklim KriziManşet

Di Caprio’nun iklim değişikliği hakkındaki belgeseli, “Tufandan Önce” Nat Geo’da

0
DiCaprio kâşif Enric Sala ile

Son dönemde iklim değişikliğine yönelik yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Oscarlı yıldız ve Birleşmiş Milletler iklim değişikliği elçisi Leonardo Di Caprio’nun yapımcılığını üstlendiği ve bizzat yer aldığı, Martin Scorsese’nin başyapımcı olduğu “Tufandan Önce” (Before The Flood) belgeseli 30 Ekim Pazar günü 20.00’da Nat Geo’da gösterilecek.

DiCaprio kâşif Enric Sala ile

DiCaprio kâşif Enric Sala ile

Bilim net, gelecek değil” sloganıyla İklim değişikliği konusundaki sorunların ve muhtemel çözümlerin tartışıldığı belgeseli Oscar ödüllü Fisher Stevens yönetti.

Obama’dan Ban Ki_moon’a liderlerden iklim değişikliği görüşleri

Di Caprio, belgeselde ABD Başkanı Obama ile de görüşüyor

Di Caprio, belgeselde ABD Başkanı Obama ile de görüşüyor

Belgeselde Amerika Birleşik Devletleri (ABD)Başkanı Barack Obama, Eski ABD Başkanı Bill Clinton, ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve Papa Fransis’ in yanı sıra NASA araştırmacıları, orman koruyucuları ve çeşitli bilim insanlarıyla görüşmeler izleyicilerle paylaşılıyor.

Di Caprio’nun iki yıl süren ön hazırlığı

DiCaprio kâşif Enric Sala ile

DiCaprio kâşif Enric Sala ile

Tufandan Önce belgeseli kapsamında DiCaprio, iki yıl boyunca Nat Geo kâşifi Enric Sala ile donmuş nehirlerden Sumatra’ da ki kayıp orangutan habitatlarına, dünyanın en yüksek tepelerinden Palau’nun kaybolan habitatlarına kadar pek çok farklı yerde çekimler gerçekleştirdi.

Gezegenin çeşitli noktalarına yaptığı ziyaretler ve gerçekleştirdiği kapsamlı görüşmeler ile DiCaprio, bu belgeselde iklim değişikliğine dair sorunları irdeleyerek, çözüm önerilerini araştırıyor.

38

Tufandan Önce belgeselinin tüm dünya ile aynı anda gösterime girecek 171 ülkesinden birisi de Türkiye oldu. Belgeseli 171 ülke insanları ile aynı gün yani 30 Ekim Pazar günü 20.00’da National Geographic Channel’ da izleyebilirsiniz. Belgeselde de vurgulandığı gibi, “Bilim net, gelecek değil”

 

Haber: Ercüment Gürçay

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.