ManşetMedya-İnternet

Celal Başlangıç ve Ayşe Yıldırım’ın pasaportları iptal edildi

0

Gazeteciler Celal Başlangıç ve Ayşe Yıldırım’ın pasaportları iptal edildi. Başlangıç, “Elimde pasaportumun iptal edilemeyeceğine dair mahkeme kararı mevcut” dedi.

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre Duvar Gazetesi yazarı Başlangıç ve eşi Cumhuriyet gazetesi yazarı Ayşe Yıldırım Atatürk Havalimanı’nda Brüksel’e giderken pasaportlarının iptal edildiğini öğrendi.

Başlangıç olayı şöyle anlattı:

23

“Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliğim nedeniyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davam kapsamında Pasaport şube mahkemeye yazı göndererek pasaportumun iptal edilmesini istemiş. Ancak Mahkeme Başkanı bunu kabul etmemiş. Kanun Hükmünde Kararname’yi yanlış yorumluyorsunuz demiş.

“Elimde bu karar mevcut. Ancak yurtdışına çıkacağımız zaman havalimanında eşimle benim pasaportumun Emniyet Müdürlüğü tarafından iptal edildiğini öğrendik. Havalimanındaki karakola gittik ve bize hiçbir gerekçe gösterilmedi. Eşiminkini niye iptal ettiklerini bilmiyorum, gazeteci olduğu için mi yoksa yalnız eşim olduğu için mi bilmiyoruz.”

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için başlatılan “Nöbetçi Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan gazeteci Celal Başlangıç, “Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etme”, “Suçu ve Suçluyu Övmek”, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak” iddialarıyla yargılanıyor.

Başlangıç Salı günü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunma yaptı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.