ManşetYerel

Tombili’nin heykeli bugün törenle açılıyor

0

Kadıköy Ziverbey’de bir kaldırım taşında verdiği pozuyla fenomen haline gelen kedi Tombili’nin heykeli tamamlandı.

Tombili’yi ölümsüzleştirecek heykelin resmi açılışı ise bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde saat 13.00’de Ziverbey’de yapılacak.

42

1 Ağustos’ta hayatını kaybeden Tombili’nin, Change.org’da heykelinin yapılması için düzenlenen kampanyaya 17 bin imza atılmıştı.

Bıçkın kedinin heykelinin yapılması talebine olumlu yanıt veren Kadıköy Belediyesi çalışmalara başlamıştı. Heykeltıraş Seval Şahin tarafından gönüllü olarak yapılan heykel tamamlandı. Şahin tarafından yorumlanan Tombili’nin heykeli Ziverbey’in kaldırımlarında unutulmaz pozunu verdiği yere dikiliyor.

Kadıköy, sokak hayvanlarının bakımı konusunda örnek ilçelerden biri. Binlerce gönüllü Kadıköy Belediyesi işbirliği ile sokak hayvanlarının bakımını üstleniyor. Düzenli olarak sokak hayvanlarının bakım ve tedavisini yapan Kadıköy Belediyesi Veteriner Ekipleri geçtiğimiz yıl 4.720 sokak kedisinin aşı ve bakımını yaptı ve 3.764 kediyi de kısırlaştırdı. “Satın Alma Sahiplen” kampanyası ile de yılda 750 kedi ve köpek sahiplendirilerek sıcak bir yuva sağlanıyor.

 

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.