İklim KriziManşet

‘Esmiyor’un ikinci bölümünde konu ‘İklim Adaleti’

0

İklim Değişikliğinin nedenleri ve sonuçlarının masaya yatırıldığı “Esmiyor” programının ikinci bölümü bugün (3 Ekim 2016) 16:00’da Medyascope.tv‘de yayınlanıyor.

15

‘Esmiyor’u Elif Gündüzyeli Karataş (solda) ve Cansın Leylim Ilgaz hazırlayıp sunuyor

Her Pazartesi Medyascope.tv’de 16:00 – 16:30 arasında canlı olarak yayınlanan “Esmiyor” programını hazırlayan ve sunan iklim aktivistleri Eif Gündüyeli Karataş ve Cansın Leylim Ilgaz program fikrinin kendi aralarında gerçekleşen sohbetler sırasında olgunlaştığını ve nihayet geçtiğimiz hafta (26 Eylül 2016) ilk programı gerçekleştirdiklerini ifade ediyor.

Kaçırmış olanlar için “Esmiyor” programının canlı yayının hemen ardından sosyal medya mecralarından da -bizim hemen yukarıda ilk bölümüne verdiğimiz gibi- paylaşıldığını da anımsatalım.

“Esmiyor”u ilk etapta 6 bölüm olarak planladıklarını ifade eden 350.org’tan Cansın Leylim Ilgaz, program içeriğini “Her bölüm farklı konuklarımız olacak. Konunun uzmanlarıya herkesin anlayabileceği şekilde iklim değişikliğine dair konuları konuşacağız” şeklinde özetliyor.

İklim aktivistliğini ve iklim için harekete geçmeye yönelik tüm çalışmaları hayatlarının sonuna kadar sürecek bir kampanya olarak nitelendiren Ilgaz, program özelinde amaçlarının ise ” İklim değişikliğinin gezegen üstündeki tüm canlıların en önemli meselesi olduğunu hafif bir dille anlamaya çalışacağız” diyerek ifade ediyor.

İkinci bölümde konu: İklim Adaleti

Bugün yayınlacak ikinci programın ana konusu ise, “İklim Adaleti” olarak belirlendi. “İklim değişikliği sadece kutup ayılarını mı etkiliyor?” başlıklı ikinci bölümün konuğu ise bağımsız araştırmacı/akademisyen Bengi Akbulut.

“Esmiyor”un ilk bölümünde yer verilen konular ise şöyle: Gezegenin gelmiş geçmiş en sıcak ayı Ağustos 2016, Paris İklim Antlamasının iklim zirvesinin ardından ülke parlamentolarınca da kabul edilmeye başlandı, Hollanda Parlamentosu’nun aldığı kömürlü termik santrallerin kullanılmasına son verilmesi kararı, ABD’nin Kuzey Dakota bölgesinde yapılmak istenen petrol boru hattına karşı yerel aktivistlerce başlatılan ve kısa sürede tüm ülkeye hatta Kanada’ya kadar yayılarak kısmen başarıya ulaşan eylemler ve Bill McKibben‘in geçtiğimiz günlerde Yeşil Gazete’de de yer verdiğimiz “İklim aritmetiğini yeniden hesaplamak” başlıklı makalesi.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.