EnerjiManşet

Enerji Bakanı Albayrak, ‘Ermenistan’daki nükleer santral kapatılmalıdır’

0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ermenistan’daki 47 yıllık Metzamor Nükleer Santrali’nin deprem bölgesinde bulunduğunu ve komşuları için endişe kaynağı olmaya devam ettiğini belirterek, “Metzamor Nükleer Santrali kapatılmalıdır. Bölge ve dünya, Çernobil kazasından sonra bir başka nükleer kazayı göze alamaz.” dedi.

19

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Avusturya’nın başkenti Viyana’da Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi‘nde düzenlenen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın (UAEA) Genel Kurulu‘nda yaptığı konuşmada Ermenistan’daki 47 yıllık Metzamor Nükleer Santrali’nin deprem bölgesinde ve Türkiye’nin sadece 16 kilometre uzağında yer aldığını anımsatan Albayrak, koruma yapılarından yoksun bu santralin Türkiye ve Ermenistan’ın komşuları için endişe kaynağı olmaya devam ettiğini bildirdi.

Kullanım tarihi geçmiş nükleer santrallerin emniyetinin Türkiye için endişe kaynağı olduğunu da belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, bütün üye ülkeleri bu tür nükleer santrallerini gözden geçirmeye davet etti.

Albayrak, nükleer güvenliğin her şeyden önce geldiğini ve risklerin ortadan kaldırılması için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek, “Metmazor Nükleer Santrali kapatılmalıdır. Bölge ve dünya, Çernobil kazasından sonra bir başka nükleer kazayı göze alamaz.” diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya’yla, Sinop Nükleer Santrali için de  Japonya ile anlaşma imzalandığını hatırlatan Albayrak, üçüncü proje için  fizibilite ve yer bakım çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Albayrak, Türkiye’nin nükleer santrallerle ilgili bütün önlemleri  aldığını, UAEA güvenlik standartlarını takip ettiğini ve ikili işbirliği  anlaşmaları imzaladığını sözlerine ekledi.

 

(Milliyet)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.