ManşetTürkiye

Kilis’e bir roket daha isabet etti

0

Öğle saatlerinde Suriye’den ateşlenen ve en az 6 kişinin yaralanmasına yol açan roket mermisinin ardından TSİ 17:30 sularında Kilis’e ikinci bir roket daha isabet etti.

İlk roket mermisinin düştüğü yer, Kilis’in merkezinde Canpolat Paşa Mahallesi’nde Sabah Pazarı yakınlarındaki Tekke Sokağı’ydı. Valilik 6 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

54

Doğan Haber Ajansı (DHA), ikinci roketin ise Kilis’in kuzeyinde bulunan Mercidabık İlkokulu yakınlarına düştüğünü aktardı.

DHA muhabiri, ikinci roketin düştüğü okulun yakınlarında bir de patlamamış roketin bulunduğunu ifade etti.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara bir kişinin daha yaralandığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Kilis’e isabet eden roketler için “Biz Suriye’ye neden girdik? Bu yüzden girdik. Mala cana zarar geliyor diye. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar Fırat kalkanı operasyonu devam edecek” dedi.

55

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Kilis Milletvekili Hilmi Dülger ise CNN Türk televizyonuna yaptığı açıklamada, “Her bir roketin Allah’ın korumasıyla düştüğüne inanıyorum. Her biri onlarca can alabilirdi. Şehir merkezine düştü ama sadece yaralımız var” dedi.

Dülger, ikinci roketin fırlatılması sonucu hafif yaralanan kişi sayısının iki olduğunu söyledi.

Roketlerin isabet ettiği bölgelere polis ile sağlık ve kurtarma ekipleri gönderildi.

TSK: IŞİD mevzileri imha edildi

Kilis’e roketlerin isabet etmesinin ardından açıklama yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’de roketin ateşlendiği bölgelerin vurulduğunu duyurdu.

IŞİD kontrolündeki bölgelerden roket atıldığını ifade eden TSK, IŞİD mevzilerinin topçu ateşi ve F-16 hava operasyonları ile imha edildiğini açıkladı.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.