Ekolojik YaşamManşet

BBOM’dan Moda’da ‘Şehirde Ekolojik Uygulamalar Atölyesi’

0

Başka Bir Okul Mümkün (BBOM) Moda Erken Çocukluk Merkezi‘nde 4 Eylül Pazar günü Şehirde ekolojik uygulamalar atölyesi düzenleniyor. BBOM Moda Erken Çocukluk Merkezi, Emin Onat Sk. No: 11, Moda, İstanbul adresinde bulunuyor.

19

Bu atölye ile kentte yaşayıp doğal yaşamın yollarını arayanlar için pratik bilgilerle ilham vermek amaçlanıyor. Ekolojik uygulamar atölyesinde, şehir yaşamının karmaşası içinde sadece tüketmemek, üretim süreçlerine elimizden geldiğince katkıda bulunmak için “türetici” olmaya ilişkin deneyimler de katılımcılar ile paylaşılacak.

Buket Atlı, Zeynep Mataracı ve İnanç Mısırlıoğlu‘nun kolaylaştırıcılığını üstlendikleri atölyenin tüm geliri BBOM Moda Burs Kumbarası‘na aktarılacak.

Atölye Konuları

Atölye’de yer verilecek konular ise facebook etkinlik sayfasında şu şekilde özetlenmiş:

· Doğal yaşama adım atmak istiyorsunuz ama nereden başlayacağınıza karar veremiyor musunuz? Kendinizi çok zorlamadan, dert etmeden elimizden geldiğince değiştirebileceklerimiz neler?

· Sağlıklı gıdaya nasıl erişebilirim? Sorusu aklınızı kurcalıyorsa gelin cevapları konuşalım. Endüstriyel gıdaları alırken etiketleri yeterince dikkatli okuyor muyuz? Nelere dikkat etmeliyiz? Gelirken küçük üreticiler, gıda toplulukları, paketlenmemiş sağlıklı gıdaya erişim hakkında merak ettiklerinizi de heybenize koymayı unutmayın.

· Mutfak eşyalarımız ne kadar sağlıklı? Tencere, tava benzeri gereçleri alırken nelere dikkat etmeli?

· Temizlik malzemeleri gerçekten temizliyor mu? Yoksa kirletiyor mu? Doğaya zarar veren bize iyi gelir mi? Basit formüllerle zehirsiz temizlik mümkün, gelin atölyede birlikte üretelim.

· Kişisel bakım ürünleriniz sizi güzelleştiriyor mu? Yoksa yaşlanmanızı mı hızlandırıyor? Pratik önerilerle alternatif olarak yapabileceklerimiz neler?

· Makyaj çantanızdaki ürünlerin sağlığınızı tehdit eden maddeler içeriyor olabilir. Yiyemediğimiz ürünleri vücudumuza sürmeli miyiz?

Bilgi ve Rezervasyon

Şehirde ekolojik uygulamalar atölyesi hakkında detay bilgi ve rezervasyon için [email protected] adresine mail gönderebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.