ManşetUlaşım

Hindistan, Güneş Enerjili faytonları trafiğe çıkarmaya hazırlanıyor

0

Hindistan’ın Kerala eyaleti güneş enerjili faytonların şehir ulaşımına katılması için Ulaştırma İşleri Motorlu Araçlar Dairesi’nin onayını bekliyor.

Energynext’den Rahul Raj’ın haberine göre Kerala eyaleti çok yakında şehir trafiğine üç tekerlekli ve güneş enerjisi ile çalışan faytonları da katabilir. Bir yıldır devam eden projede üretilen faytonlardaki paneller tavan kısmında bulunuyor. Panellerde depolanan güneş enerjisi bataryalara aktarılıyor. Yetkililer Güneş Enerjisi’nin yetersiz kaldığı durumlarda ise elektrik enerjisinin devreye gireceğini belirtiyor.

35

Bir girişimci tarafından fikri ortaya atılan projede faytonları Hindistan’ın Kochi eyaletinde merkezi bulunan Lifeway Solar Private Limited şirketi üretti. Şirketin sahibi Georgekutty Karianappally faytonların 5 kişi alabilecek kapasitede olduğunu belirtiyor.

34

Faytonlardaki Güneş Enerjisi panelleri faytonun tavanına uyumlu olacak şekilde 1,5 metre boyunda ve 1 metre genişliğinde. Karianapally, 15 Ağustos’da tanıtımını yaptığı faytonların 6 saatlik şarj ve 40 km/h sürat ile 80 km yol katedebileceğini belirtirken projenin ilerlemesi ile Kerala’nın birçok şehrinde de yaygın şekilde kullanılabileceğini ifade ediyor.

 

(Yeşil Gazete, Energynext.in)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.