Doğa MücadelesiManşet

350.org’dan #Madde75GeriÇekilsin imza kampanyası

0

350.org, 19 Ağustos Cuma günü  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde onaylanan Türkiye Varlık Fonu Yasa Tasarısı kapsamında, şirketlere, doğayı istedikleri gibi kullanabilecekleri, çevreyi hiçbir denetime tabi olmadan kirletebilecekleri imtiyazları sağlayan Madde 75 ‘in geri çekilmesi için imza kampanyası başlattı.

34

“Doğamızı, havamızı, toprağımızı, suyumuzu koruyan tüm yasaları geçersiz kılacak Madde 75 iptal edilsin!” talebi ile başlatılan kampanyaya siz de act.350.org/sign/madde-75-geri-cekilsin adresi üzerinden katılabilirsiniz.

Madde 75 ile şirketlere:

  • Kurumlar Vergisi ve Stopaj muafiyeti
  • 49 yıllığına kamu arazilerini bedelsiz kiralama
  • Yasa’da belirlenen koşullar üzerinden, kamu mallarının ve arazilerinin bedelsiz devri
  • %50 indirimli elektrik
  • Nitelikli çalışanın her biri için aylık asgari ücretin 20 katına kadar ücret desteği (üstelik burada da nitelikli çalışanın kim olduğuna dair bir tanım yok!)
  • 10 yıl boyunca kredi faizlerinin devlet tarafından karşılama

imtiyazları verilebilecek.

Ayrıca, yine gerekli görülürse devlet, ilgili projeye %49 oranında ortak olabilecek.

33

Yasa Meclis’ten geçti, ama halen yürürlüğe girmedi.

İmza kampanyası sayfasında ayrıca, “Eğer yasa yürürlüğe girerse kampanyaya verilen destekler ve imzalar, yasanın iptali için başlatılacak olan süreçlerde yurttaşların talepleri olarak yetkililere sunulacaktır” bilgi notu da paylaşılıyor.

Bir kampanya da change.org’da başlatıldı

35

Madde 75’in geri çekilmesine bir diğer imza kampanyası da change.org üzerinden başlatılmış durumda. Aytaç Tolga Timur’un Anayasa Mahkemesi’ne yönelik başlattığı kampanyaya ise “Havamızı, toprağımızı, suyumuzu koruyan yasaları geçersiz kılan Madde 75 geri çekilsin!” linki üzerinden erişim mümkün.

 

(350.org, Change.org, Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.