ManşetTürkiye

Van’da polis merkezine bombalı saldırı

0

Van’ın merkez İpekyolu ilçesinde PKK, polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya dün akşam patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi, iki sivil ve bir polis öldürüldü.

17

Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20’si polis olmak üzere 73 yaralımız var” açıklamasını yaptı.

Saldırının gerçekleştiği İskele Caddesi’ndeki polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi’nde incelemelerde bulunan Vali Taşyapan, gazetecilere şu açıklamayı yaptı:

“Saat 23:10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi.

“Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20’si polis olmak üzere 73 yaralımız var.”

“Çevrede bulunan çok sayıda binada zarar var. Etrafta aldığımız tedbirler, karakolumuzun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alınması daha büyük bir faciayı önlemiş. Bunun failleri bellidir, bölücü terör örgütü bu kalleşliği yapmaktadır. Polislerimize, polis teşkilatımıza yönelik bir saldırıdır. Saldırıyla ilgili operasyonlarımız devam ediyor.”

Olay yeri inceleme ekipleri bölgede inceleme yapıyor, saldırıda kullanılan patlayıcının miktarı tespit edilmeye çalışılıyor.

 

(Bianet)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.