Hayvan HaklarıManşet

Yaralı Caretta Caretta 18 Mart Üniversitesi’nde tedavi ediliyor

0

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi‘nde vatandaşlar tarafından baygın halde bulunan caretta caretta’nın tedavisine Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Kaplumbağaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DEKUM) başlandı.

54

Doğan Haber Ajansı’ndan Mustafa Suiçmez’in haberine göre Gökçeada İlçesi Kuzu Limanı’nda vatandaşlar tarafından baygın halde dişi bir caretta caretta bulundu. Baş bölgesinde darp izi bulunan caretta caretta, Orman ve Su İşleri Çanakkale İli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından veteriner kliniğine getirildi.

Klinikte caretta caretta’ya Dr. Özay Bedizci tarafından genel muayene yapıldı. Baş bölgesinde darp izi bulunan caretta caretta’nın iç organlarının röntgeni çekildi, kan analizleri yapıldıktan sonra Orman ve Su İşleri Çanakkale İli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dardanos Yerleşkesi‘ne getirildi.

Uzun süre karada kaldığı anlaşılan caretta caretta’nın beslenme ve genel biyolojik durumunun Veteriner Hekim ve DEKUM’da gönüllü çalışan öğrenciler tarafından takip edildiği belirtildi.

 

(DHA, Hürriyet)

You may also like

Comments

Comments are closed.