ManşetSivil Toplum

Beşiktaşlılar Ihlamur mesiresi için ayakta

0

İstanbul, Beşiktaş ‘ta bulunan Ihlamur parkı civarındaki yaklaşık 12 dönümlük yeşil alanın paravanlarla çevrilmesine mahalle halkının tepkisi büyüyor.

93

ıhlamur22İçinde tarihi eser niteliğindeki 230 senelik kitabelerin, su yollarının ve anıtsal ağaçların bulunduğu alan Seba İnşaat tarafından yüksek paravanlarla çevrilmesi ve “özel mülktür” levhasının asılması üzerine Beşiktaşlılar Ihlamur Parkı Dayanışmasını oluşturdular. Beşiktaş Belediyesine yaptıkları başvurunun söz konusu alanın özel mülk olması nedeniyle sonuçsuz kalmasına tepki gösteren halk gece gündüz nöbete başladı. Tarihi mirasın özel mülkiyete tabii olamayacağını savunan semt sakinleri belediye Başkanı ve yetkililer için suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladılar.

Osmanlı zamanından beri mesire yeri olarak kullanılan alanın kamulaştırılması için karar alındığı halde kamulaştırma bedeli için maddi kaynak yetersizliği gerekçesini kabul etmeyen mahalleliler Beşiktaş Belediye Başkanına kaynak oluşturmak için ne yaptığını soruyorlar.

ıhlamur dayanışması Halkın her akşam 19 00’da alanda toplandığını söyleyen Ihlamur Parkı Dayanışması  CHP’li Beşiktaş Belediye başkanı Murat Hazinedar’ı da parka çağırarak parkın geleceğiyle mahalle sakinleri ile ilgili yüz yüze konuşmasını istiyorlar.

 

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.