LGBTİ+Manşet

Trans sanatçı Çağla Akalın’dan Alperen Ocakları’na yanıt

0

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican’ın, 26 Haziran’da yapılacağı duyurulan İstanbul Trans Onur Yürüyüşü’ne engel olacakları şeklindeki tehdit açıklamasına trans sanatçı Çağla Akalın’dan yanıt geldi.

45

Akalın, “Karamanda 45 çocuk tecavüze uğruyor neden bir açıklama yapmıyorsunuz? Genelevdeki kadınla birlikte olup ’Nasıl olsa onun işi bu, fahişe’ deyip gusül abdesti alıp temizlenip arınmakla olmuyor bu ahlak” dedi.

Alperen Ocakları Vakfı İstanbul İl Başkanı Kürşat Mican, “Sayın devlet yetkilileri bunlarla bizi uğraştırmayın. Ya gereğini yapın ya da biz gereğini yapacağız. Biz her şeyi göze aldık direk yürüyüşü engelleyeceğiz. Biz şimdi uyarıyoruz. Önceden olacakları bildirdik, bundan sonra olacakların sorumlusu biz değiliz” demişti.

Mican’ın açıklamasına cevap veren trans sanatçı Çağla Akalın, “Eşcinsellere sataşmanın iyi reklam getirisi olduğunu bilen ve anlayan bazı kurum ve kuruluşlar, eşcinsellik karşıtı açıklamalar yaparak hatta açıkça tehdit ederek gündemi bir hayli meşgul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Akalın ayrıca, “4 duvar arasında bütün çirkin fantezilerini benimle yaşayıp toplumda saygın olarak tanınan bilinen kişiler bizleri ahlaksız olarak yargılamadan önce vicdanı ve kendi ahlakı ile yüzleşmeleri gerekiyor.” dedi.

 

(Pembe Hayat.org)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.