LGBTİ+Manşet

CHP’li Selina Doğan’dan Alperen Ocakları hakkında suç duyurusu

0

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, 2016 LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne yönelik tehditleri Meclis gündemine taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, Orlando’da gerçekleşen homofobik saldırı ardından LGBTİ’lere yönelik tehditleri TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Genel Kurul’da konuşan Doğan, ABD’nin Orlando kentinde LGBTİ’lere yönelik gerçekleştirilen nefret saldırısını kınadı.

50

Doğan, Onur Yürüyüşü için “Bu yıl yaptırmayacağız, olacak olanlardan sorumlu değiliz” açıklaması yapan Alperen Ocakları hakkında suç duyurusunda bulunarak İstanbul Valiliğini ve Emniyet Müdürlüğü’nü uyardı.

“İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü gerekli sorumluluğu almalı”

Türkiye’de LGBTİ örgütlerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirmeyi planladığı Onur Yürüyüşü’nü hatırlatan Doğan, “LGBTİ’ler, geçtiğimiz yıl çok ağır müdahalelerle karşılaştılar polis tarafından. Biz bu görüntülerin tekrar yaşanmasını istemiyoruz” dedi.

Doğan konuşmasında LGBTİ’lere yönelik basına yansıyan tehditleri de gündeme getirerek “LGBTİ’lerin yaşam haklarına yönelik çok ciddi tehditler var. Buradan İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sesleniyorum. LGBTİ’lerin en temel demokratik haklarını gerçekleştirmeleri için gerekli sorumluluğu alsınlar” şeklinde konuştu.

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.