Doğa MücadelesiManşet

Yeşil Artvin Derneği’nden çağrı: İstanbul, Cerattepe’ye ses ver!

0

Yeşil Artvin Derneği, İstanbul’daki çevre ve yaşam savunucularını, sivil toplum örgütlerini ve platformları bugün (14 Haziran 2016) 19.00’da yapacağı basın açıklamasına davet ediyor.

Bakırköy Özgürlük Meydanı‘ında yapılacak basın açıklamasının odağının Artvin Cerattepe’deki maden faaliyetlerine itiraz üzerine görevlendirilen bilirkişi heyetinin 10 Haziran’da açıklanan raporu olması bekleniyor.

Cerattepe’de yapılması planlanan madencilik faaliyetleri için hazırlanan ÇED (Çevre Etki Değerlendirme) olumlu raporuna yapılan itiraz üzerine Mart ayında bölgeyi ziyaret eden bilirkişi heyetinin raporu, sivil toplum örgütlerince tepkiyle karşılanmıştı.

Yeşil Artvin Derneği’nin yaptığı açıklamaya göre 61 sayfalık bilirkişi raporun yarısından fazlası malum ÇED raporundan aynen alıntı.

Rapor için “şimdiye kadar gördüğümüz bilirkişi raporlarının en acayibi” ifadesini kullanan derneğe göre rapor, yanlışlarla dolu ve bilimsel analizden uzak. Raporun çözüm üretmediği, dava konusu madencilik faaliyetinin olası etkilerine karşı alınacak önlemler konusunda tamamen yatırımcıların beyanlarının yani tartışmalı ÇED bilgilerinin esas alındığı söyleniyor.

Bunun yanısıra bilirkişi heyetinin raporda uzmanlık alanları olmayan ve mahkemece kendilerine sorulmayan sosyal konularda ise görüş belirtmekten geri durmadığı da ifade ediliyor.

Dernek, rapor için itirazlarını yasal süre olan 15 gün içinde mahkemeye sunacağını ifade etmişti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.