LGBTİ+Manşet

İstanbul Onur Yürüyüşü’ne karşı nefret kampanyası

0

‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli örgüt, Haziran’ın son haftası kutlanacak olan Onur Haftası için sosyal medyada bir linç ve nefret kampanyası başlattı. Facebook yönetimi açıkça saldırıya davet eden sayfanın ‘standartlarını ihlal etmediğini’ belirtti.

12

Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) yönetim kurulunda olan Avukat Rozerin Seda Kip yaptığı açıklamada, nefret dolu bu söylemin takipçisi olacaklarını söyledi. Kip ‘Bu çağrıyı yapanların toplum içinde kin ve düşmanlığı yaymasına engel olacağız. LGBTİ dernekleri gerekli yasal işlemleri en kısa sürede başlatacaktır’ diye açıklamada bulundu.

SPoD’dan Mehmet Akın’ın haberine göre Her sene Haziran’ın son haftasında kutlanan LGBTİ Onur Yürüyüşü’yle ilgili linç ve nefret kampanyaları başladı. ‘Müslüman Anadolu Gençliği’ isimli örgüt Facebook üzerinden açtığı bir etkinlikle insanları Onur Yürüyüşüne saldırmaya davet etti. ‘Onursuz Sapıkları Yürütmüyoruz’ başlıklı etkinlik 19 Haziran günü Taksim’de buluşmaya davet ediyor. Yanı sıra twitter’da da etkinlik mesajları paylaşıldı.

13

Facebook etkinlik sayfasında kitleyi Onur Yürüyüşüne saldırmaya davet eden mesajlar ve görseller yayınlanıyor. LGBTİ’lere nefret söylemi içeren haberleriyle bilinen Akit Gazetesi muhabiri Harun Sekmen ve Millet Gazetesi muhabiri Enes Babacan ise etkinlik sayfasında gruba destek mesajları yolladı. IŞİD’in olduğu tahmin edilen görseller ve işkence edilen kişilerin fotoğrafları da sayfada paylaşılmaya devam ediliyor.

Onur Yürüyüşü’yle ilgili Valilik ya da İçişleri Bakanlığı’ndan, yürüyüşle ilgili güvenlik önlemi almaya yönelik bir açıklama henüz yapılmış değil.

15

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli dün yaptığı toplantıda, ‘Bilemiyoruz tabii ama izin verilirse gerekli güvenlik önlemleri de alınır’ sözlerini sarfetmişti.

 

(SPOD)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.