ManşetTarım-Gıda

Tavukçuluk şirketleri engellese de Yutmayız sitesi tekrar yayında

0

Banvit, Beypiliç, Keskinoğlu ve Şenpiliç şirketleri, Greenpeace’in yutmayiz.org kampanya sitesini kapatması talebiyle bir ihtarname göndermesinin ilgili siteye erişim engellendi.

12

Greenpeace’in endüstriyel tavukçuluğun çevreye ve insan sağlığına etkileri konusunda yaptığı uyarılar Türkiye’deki tavukçuluk şirketlerini rahatsız etti. Greenpeace’in açtığı yutmayiz.org adlı internet sitesine erişim mahkeme kararıyla engellendi. Balıkesir Bandırma Sulh Ceza Mahkemesi, siteye erişimin engellenmesine karar verdi.

Greenpeace ise site adresini yutmayiz2.org yaparak kampanyaya ve tavukçuluk şirketleri ile mücadele etmeye devam ediyor.

14

Kampanya web adresinin açılış sayfasında Yutmayız kampanyası şu şekilde aktarılmış:

“Sofra ailemizle, dostlarımızla bizi bir araya getiren en önemli buluşma noktasıdır. Bu sofranın baş köşesine yerleşmek isteyen tavukçuluk sektörü ise maalesef bu yeri hak etmiyor. Sadece soframızdan elde edeceği karı düşünerek, sağlığımıza, çevreye zarar veriyor ve hayvanlara kötü muamele ediyor. Sağlıklı ve çevre dostu bir üretim yapmadığı sürece tavukçuluk sektörünü soframıza buyur etmiyor, bahanelerini ve ürettiklerini yutmuyoruz.”

Tavukçuluk şirketleri, Greenpeace’in yutmayiz.org kampanya sitesini kapatması talebiyle bir ihtarname göndermişti.

Yutmayız! kampanyası, tavuk endüstrisinden tüm üretim zincirinin sağlığa ve çevreye zarar vermeyecek şekilde uygulamalarını yeniden düzenlemesini talep ediyor.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.