EmekManşet

Atık Toplayıcıları’ndan Geri Dönüşüm Emekçileri’nin sorunları çalıştayı

0

Ankara Sokak Atık Toplayıcıları Derneği, 29 Mayıs Pazar günü TÜM-BEL SEN’in Ankara’daki merkezinde, Geri Dönüşüm Emekçileri’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenliyor.

37

9:30 – 17:00 saatleri arasında tamamlanması planlanan  çalıştay dernek sözcülerinin açılış konuşması ile başlayacak. Ankara ve çeşitli illerde çalışan atık toplayıcıların kendi yerellerinde yaşadıkları problemleri paylaşmalarının ardından Kurum ve İşletme sözcüleri, “Tarafların gözü ile geri dönüşüm zinciri” başlığı altında sorunları ve çözüm önerilerini masaya yatıracak.

Örgütlenme deneyimleri 13 yılı bulan katı atık emekçileri bu çalıştayın da gösterdiği üzere kurdukları yeni sivil toplum kuruluşları ile örgütlenmelerini güçlendirirken, birlik ve dayanışmalarını da güçlendiriyorlar.

Çalıştay da bu bilinçle düzenleniyor. Çalıştayda katı atık emekçilerinin statüsüzlükten, güvencesizlikten, kötü yaşam koşullarından, sokakta atık depolama şartlarından, ayrıştırılan atıkları değerlendirme ve adil olmayan değer ve gelir bölüşümünden gelen sorunlar, talepler ve çözüm önerileri bizzat emekçiler tarafından seslendirilecek.

35

Çalıştayın öğleden sonraki ilk oturumunda “Dünyadan ve Yerelden Alternatif Modeller” başlığı altında Güney Afrika’daki Enformal Ekonomide çalışan işçilerin örgütlenme deneyimlerini Doç. Dr. Ercüment Çelik, Katı Atık Yönetiminin labarotuarı: Brezilya sunumunu Araştırma Görevlisi Serter Oran, Sürdürülebilir Kalkınma Kavramı ekseninde Geri Dönüşüm Kooperatifleri konusunu ise Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Melike Davaslı aktaracak.

Geri Dönüşüm Emekçileri’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri çalıştayının günün sonunda gerçekleştirilecek İşçi Örgütlenmesi Üzerine Tartışmalar ana başlıklı işçi forumu ile tamamlanması planlanıyor.

Geri Dönüşüm Emekçileri’nin Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı
TÜM BEL-SEN
Sümer 2. Sokak No: 29/7 Kızılay Ankara

 

(Yeşil Gazete)

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.