EnerjiManşet

Shell Meksika Körfezine yine petrol saçtı

0

Perşembe (12 Mayıs Perşembe) günü U. S. Bureau of Safety and Environmental Enforcement, Royal Dutch Shell’in (nam-ı diğer Shell) Louisiana açıklarında Meksika Körfezine 2,100 varil petrol sızmasına sebep olduğunu duyurdu. Yetkililer ise sızıntının sebebini henüz bilmiyorlarmış. Saçılmanın boyutu yaklaşık 60 kilometrekare.

19

Bu vesile ile Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresinin yayınladığı son birkaç on yılda Meksika Körfezindeki büyük ölçekli petrol kazaları raporuna göz atmak aslında bölgenin ne denli tehdit altında olduğunu anlamak için faydalı olabilir.

Ixtoc

IXTOC I oil well blowout.jpg

Ixtoc

Kuzey Amerika’da gerçeklemiş en büyük petrol sızıntısı Meksika Körfezinde 3 Haziran 1979 günü sondaj kuyusu Ixtoc I’in patlamasıyla gerçekleşmişti. Meksika açıklarında Campeche Körfezinde 9 ay boyunca günde 10,000 ila 30,000 varil petrol sızmıştı. Sızıntıyı kontrol altına almak için 500 sorti uçuş yapılmış, patlamayı önleyici vana arızalandığından sızıntıyı yavaşlatmak için kuyu üzerine metal ve beton toplar yerleştirilmiştir. En sonunda Mart 1980’de iki ayrı tahliye kuyusunun açılmasıyla basınç düşürülmüş ve sızıntı durdurulabilmişti. Sızan petrol Exxon Valdez’den sızanın 10 katı kadardı. Petrol bütün körfeze yayılmış, Teksas’da 200 kilometreden fazla ve Meksika boyunca bilinmeyen uzunlukta (ama muhtemelen çok) sahil şeridini petrole bulamıştı.

Katrina Kasırgası

Katrina Kasırgası gerisinde petrolle ilişkili 250’den fazla raporlanmış kaza bırakmıştı. Yaklaşık 190,000 varil petrol kara içlerindeki suyolları ve sulak alanlara dolmuştu. Birçok sızıntı raporlanmadığı için ve diğerleri de kaynağı tespit edilemediğinden aslında kasırga boyunca ne kadar petrol sızıntısı gerçekleştiği tespit edilemedi. Birden çok temizleme metodu kullanılmak zorunda kalınmıştı ancak bataklık arazilere bir şey yapılamamıştı. Temizlik faaliyetleri zaten zarar görmüş ve hassas olan bu alanlara geri dönülemez zararlar verebileceği için bataklık alanlar kendilerini onarmaları için bırakıldılar.

Burmah Agate

Burmah Agate

Burmah Agate

1 Kasım 1979’da petrol tankeri Burmah Agate yük gemisi Mimosa ile Galveston’un güney doğusunda çarpıştı. Çarğışma Burmah Agate’de bir yangına sebep oldu ve yangın 8 Ocak 1980’e kadar devam etti. Tahminlere göre yaklaşık 60,000 varil petrol okyanusa sızmış ve yaklaşık 180,000 varil petrolde yanmıştı. Petrol okyanus üzerinde 300 km kadar yayılmıştı. Petrolle kirlenen bataklık araziler yine kaderlerine terk edilmişlerdi.

Megaborg

8 Haziran 1990’da bir kaza sonucu başlayan yangın sonrasında yaklaşık 120,000 varil petrol okyanusa sızmıştı. Teksas Galveston’un 90 kilometre açığında gerçekleşen olay sırasında ilk müdahalede petrolün büyük kısmı yanmıştı. Petrol okyanus üzerinde daha geniş mesafelere yayılmaya başlayınca gönüllülerin yardımıyla temizlik çalışmaları başladı. Hava koşullarının iyi, denizin sakin olması sayesinde sadece küçük bir sahil şeridinin kirlendi.

Alvenus

Alvenus

Alvenus

30 Temmuz 1984’te Alvenus isimli tanker Louisiana Cameron’da Calcasiu Nehir kanalında karaya oturdu. 65,500 varil petrol Meksika Körfezine yayıldı. Deniz yaşamına ciddi zarar veren kaza o sırada kum adacıklarında olan binlerce kuştan şans eseri sadece birkaçının yaralanmasına sebep olmuştu.

Ocean 255

Deepwater Horizon

Deepwater Horizon

10 Ağustos 1993’te Florida Tampa Koyunda Bouchard B155, Ocean 255 mavnalarıyla Balsa 37 isimli yük gemisi çarpışmış ve 8000 varil fuel oil okyanusa ve ardından kıyıdaki mangrov ormanlarına karışmıştı.

Tabii bu yukarıda bahsettiğimi olaylar 2010 yılında meydana gelen Deepwater Horizon kazası yanında küçük kalıyor. Kaza sırasında 4 milyon varil ham petrol okyanusa karışmış ve körfez canlılığı üzerinde kalıcı hasara sebep olmuştu.

Fakat bilinen riskler ve yaşanan bunca felakete rağmen Meksika Körfezindeki sondaj ve petrol çıkarma faaliyetleri süratle artıyor. Körfezdeki üretimin şimdiye kadar zirvesinin bu yıl ya da 2017 yılında olacağı varsayılmakta. Ve bu artış petrol ve gaz fiyatlarındaki dramatik düşüşe rağmen gerçekleşiyor.

 

Haber: Ali Serdar Gültekin

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.