LGBTİ+Manşet

24. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’ndan destek çağrısı

0

Geçtiğimiz yıl yine kalabalık bir gönüllü grubuyla ve 30’un üzerinde etkinlikle düzenlenen İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nın, bu yıl da kitle fonuyla organize edileceği ve herkesten destek beklendiği açıklandı.

20

Her sene yapılan çağrıya kulak veren bağımsız bir gönüllü grubu tarafından, yeni bir enerji ve yıllardır sürdürdüğü anti-hiyerarşik dayanışma modeliyle hazırlanan 24. İstanbul LGBTİ (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İnterseks) Onur Haftası 2016’nın tarihleri ise 20-26 Haziran 2016 olarak açıklandı.

Geçtiğimiz yıllarda kitle fonlaması (crowdsourcing) yöntemiyle Onur Haftası giderlerini karşılama yoluna giden Onur Haftası gönüllüleri, bu yıl da bir çağrı yaparak herkesi haftanın gerçekleşmesi için destek olmaya çağırdı. Destek olmak isteyenler İstanbul Onur Haftası’nın Indiegogo sitesi üzerindeki kampanyasına katılarak, diledikleri tutarda maddi destek sağlayabilecek.

İstanbul LGBTİ Onur Haftası’nda Neler Var?

Onur Haftası’nda hafta boyunca LGBTİ hareketinin gündemini oluşturan konular hakkında yapılan forumlar, paneller, gösterimlerle daha güçlü bir dayanışma örmenin ve farklı direniş biçimleri örgütlemenin yolları aranacak.

Hafta boyunca herkese açık ve ücretsiz gerçekleşen etkinlikler kapsamında temaya uygun paneller, atölyeler, film gösterimleri, tiyatro oyunları, piknik, yerel LGBTİ örgütleri buluşması düzenleniyor. Aktivistler, LGBTİ örgütleri temsilcileri, milletvekilleri, yurt içindeki konsoloslukların temsilcileri ve yurt dışından milletvekilleri ve aktivistler hafta boyunca düzenlenen etkinliklerde konuşmacı ve katılımcı olarak yer alacak.

19

Bu sene 12. senesi olan Hormonlu Domates Ödülleri‘nde yine kamuoyuna yapılan açık çağrı ile yılın en homofobik/ transfobik söylemleri oylamaya sunularak seçilecek.

26 Haziran Pazar günü 17.00’da gerçekleştirilecek 14. Onur Yürüyüşü ile hafta sonlanacak. Onur Haftası gönüllüleri yürüyüşün bu yıl yine Taksim’de yapılacağını belirterek “Sokakları da caddeleri de bırakmıyor, hiçbir korkunun bizi hizaya sokmasına izin vermiyoruz. Daha önce de söylediğimiz gibi; hazzın ve bedenin, arzunun ve emeğin, kimliğin, eylemin ve sözün üstünde hiçbir baskı kalmayana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.” diyor.

İstanbul Onur Haftası’na İndigogo sitesi üzerindeki kampanya üzerinden desteğinizi verebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.