ManşetYeşillerden

Yeşil Siyaset Platformu, YSGP’den ayrıldı

0

IMG_20160427_215241Yeşiller’in, Yeşil Feministler’in ve Özgürlükçü Sosyalistlerin oluşturduğu Yeşil Siyaset Platformu üyesi 105 kişi, bugün Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden istifa etti.

Bir mesaj yayınlayarak istifa eden platform üyelerinin yayınladıkları mesaj şu şekilde:

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Üyelerine ve Dostlarına,

Biz aşağıda isimleri yazılı YSGP üyeleri, 2 Nisan tarihinde yapılan YSGP 2. Olağan Konferansı sonrasında sürdürdüğümüz tartışma ve değerlendirmeler sonucunda YSGP’den istifa etmeye karar verdiğimizi bilgilerinize sunarız. İstifamızda aşağıdaki değerlendirme ve gelecek perspektifimizin belirleyici olduğunun bilinmesini isteriz:

Yeşil Siyaset Platformu’nun konferansa ilişkin ayrıntılı politik değerlendirmesini içeren, parti grubunda paylaşılan metninde ifade edilen tespitler partide başlangıçtan beri süregelen ve son dönemde yoğunlaşan sorunları ve nedenlerini açıklıkla ortaya koymaktadır. Bu metinde de anlatıldığı gibi  konferansta yaşananlar, bazı siyasi fikir ayrılıklarının yanı sıra, esas olarak zihniyet farklılığına işaret eden, Yeşil-Sol Siyaset’e uygun olmadığını düşündüğümüz egemen siyaset yapma tarzının devam ettiğini gösterdi. Bu durum, partiye olan aidiyet bağımızın iyice kopmasına neden oldu. Artık bu partide siyasi mücadelemize devam etmek için bir neden bulamıyor, YSGP çatısı altında politik faaliyet imkanı kalmadığını düşünüyoruz.

YSGP’den istifa eden bizler, parti içinde benzer kaygıları taşıyan üyelerin oluşturduğu Yeşil Siyaset Platformu’nda siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. Önceden olduğu gibi yeşil, özgürlükçü ve feminist değerlerle yolumuza devam etmeye ve eşitlikçi, özgürlükçü, ekolojik mücadeleyi bundan böyle parti dışındaki mecralara yaymak için daha fazla çaba harcamaya kararlı olduğumuzun bilinmesini isteriz.

Bununla birlikte, bugün gelinen noktada bizler açısından politik bir ayrılık kaçınılmaz olsa da, ülkenin 7 Haziran’dan sonra getirildiği kaos ortamında ve özellikle barışın kazanılmasının ve demokrasi mücadelesinin zorunlu olduğu bu koşullarda gerek tek tek bireyler olarak, gerekse içinde bulunduğumuz platformla birlikte tüm demokrasi güçlerinin dayanışmasının gerekliliğinin bilincinde olarak her türlü dayanışma ve işbirliğine açık olacağız. Partide yıllar boyunca birlikte mücadele verdiğimiz dostlarımızla da ortak mücadele zeminlerinde birlikte olmaya ve dostane ilişkiler sürdürmeye devam etmeyi umuyoruz.

Yeşil Siyaset Platformu

Platformun üye sayısının istifa edenlerden daha fazla olduğu ve önümüzdeki günlerde istifa edenlerin sayısının daha da artabileceği de beklenmekte.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.