ManşetYerel

Floryalılar direndi ve kazandı: Tren istasyonu yerinde kalıyor

0

Marmaray kapsamında yenilenen Gebze-Halkalı banliyö tren hattı üzerindeki tarihi Florya istasyonunun, Sayıştay’ın ‘kaçak’ dediği Akvaryum Kompleksi (AVM ve otel de var) ve lüks restoranlar bölgesine kaydırılmasından vazgeçildi.

Diken’den Ali Dağlar’ın haberine göre Florya ve Atatürk Ormanı Koruma Dayanışma ve Kültür Derneği (FLODER), bölgedeki nüfus yoğun beş semte hizmet veren Atatürk Köşkü karşısındaki istasyonun yaklaşık 800 metre uzağa taşınmasına karşı binlerce imza toplayıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na (İBB) başvurmuş, İBB de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne talebi ileteceği sözü vermişti. Genel müdürlük, derneğe Florya istasyonunun yerinde kalacağı, Akvaryum Kompleksi önüne yeni bir istasyon yapılacağını bildirdi.

23

FLODER Başkanı Taner Dayı “Halkın istasyona ulaşımını zorlaştıran, kamu yararına aykırı karardan vazgeçilmesine sevindik. Mücadelemiz sonuç verdi” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Bölge Müdür Vekili Mehmet Ziya Erdem imzasıyla FLODER’e verilen yanıtta mevcut istasyonun yıkılıp yerinde yeniden yapılacağı da belirtildi.

Marmaray hattının Gebze-Halkalı arasına uzatılması kapsamında Kazlıçeşme-Halkalı hattı 2013’ten bu yana kullanılmıyor. Rayların sökülerek, inşaat faaliyetlerinin başladığı hattaki Florya istasyonunun‘Gebze–Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi’ kapsamında kaydırılması kararı alınmış, istasyonun taşındığı İBB’ye ait arazi 25 yıllığına bedelsiz olarak Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları GM’ne (DLH) devredilmişti.

 

(Diken, Kuzey Ormanları Savunması)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.