Ekolojik YaşamManşet

Ağaçları hem mektup hem de şiir yazarak diken Marmarisli çocuklar

0

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün ve Orman İşletme Müdürlüğü‘nün düzenlediği Orman Haftası etkinliğinde öğrenciler 600 adet endemik Sığla Ağacı fidanını Değirmenyanı köyünde gerçekleşen etkinlikte toprağa dikti.

24

Yeşil Gazete‘de üç aydır “Yeşil Atasözleri” köşesini devam ettiren Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu‘nun başvurusu ile 29 Mart’da hayata geçen etkinliğe İnci Narin Yerlici ile birlikte bir çok okulun öğrencileri katıldı.

Ağaçlara Şiir Yazdılar

23

Orman Haftası etkinliğinde ağaç diken öğrenciler ağaçlara şiirler yazıp fidanların boynuna astılar. Öğrencilerin bir kısmı ise Sığla’ya mektup yazdı.

Sığla’ya Mektup

26

Yeşil Atasözleri köşesini de birlikte başlattığımız Orhaniye İnci Narin Yerlici Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenimiz Cihan Şen‘den etkinliğe dair bilgi aldık.

“Her yıl ağaç dikimi için orman haftası öncesinde okulumuzdan Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuruda bulunuyoruz. Bu yıl da etkinlikten 3 hafta öncesi başvurumuzu yaptık” diyen Şen, “İlçe Milli eğitim Müdürlüğü de diğer okulların katılımını organize etti. Ayrıca Orman İşletme Müdürlüğü küçük bir tören de düzenledi. Bu törende Orman Haftası dolayısıyla yapılan resim (ilkokul), şiir (ortaokul) ve kompozisyon (lise) yarışmalarının ödülleri de dağıtıldı. Okulumuz öğrencisi yazdığı şiirle birinci oldu. Hatta bu şiiri geçen yıl ağaçlara şiir okuyan okul haberinde siz de yayınlamıştınız” şeklinde konuştu.

27

Etkinliğe kendi okullarından 55 öğrencinin katıldığını sözlerine ekleyen Cihan Şen, “Okulumuzdan katılan tüm öğrenciler şiir yazdı. Eko Okullar proje grubu öğrencileri ayrıca Sığla’ya mektup da yazdılar. Orman Haftası etkinliğine 3. ve 5. sınıfların tamamı ile Eko Okullar Projesi’nde yer alan  öğrencilerimiz katıldı” dedi.

Etkinlikte en iyi şiir ödülüne hak kazanan Gaye İlhan imzalı “Badem Ağacı” şiirini Nisan 2015’de yayınladığımız, “Ağaçlara şiir okuyan okul” başlıklı haberimizden okuyabilirsiniz.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.