EnerjiManşet

Dar gelirliler için güneş enerjisi politikaları rehberi

0
Görsel: Clean Technica

Glenn Meyers tarafından Clean Technica’da yayımlanan haberi Yeşil Gazete gönüllü çevirmeni Ekin Gamze Yöney‘in çevirisiyle sunuyoruz.

***

Dar Gelirliler İçin Güneş Enerjisi Politikaları Rehberi 16 Mart 2016’da New York Enerji Araştırma ve Geliştirme Yetkilileri, Connecticut Green Bankası ve Çevre Savunma Fonu temsilcileri eşliğinde Manhattan’da tanıtıldı.

Yerel kar amacı gütmeyen kuruluşlardan GRID Alternatives, Vote Solar ve Center fot Social Inclusion, yurt genelinde dar gelirli yurttaşların güneş enerjisi ve güneş enerjisi sektöründeki işlere erişiminin gelişmesi için modeller sunan ‘Dar Gelirliler İçin Güneş Enerjisi Politikaları Rehberi’ isimli yeni bir çevrim içi araç yayınladı.

Görsel: Clean Technica

Görsel: Clean Technica

Rehberin, önerilen ulusal politikalarla, ortalama gelirin %80’i veya altında bir gelire sahip 22 milyon kendisine ait evde oturan hane halkı ve 6 milyon düşük maliyetli konut birimine güneş enerjisinin yolunu nasıl açacağı basın toplantısında açıklandı.

İstatistikler, güneş enerjisine erişimin varlıklı hanelerle kısıtlı kaldığını gösterse de düşen maliyetler ve gelişen sektör, iş yaratımı ve temiz yerel enerji sayesinde ezilen topluluklar için bir fırsat olarak görülmekte.

Bu çevrim içi araç, güneş enerjisine ve sektördeki işlere erişimin genişlemesi için işlerliği kanıtlanmış mevzuatlara ve program modellerine kapsamlı bir bakış sağlıyor.

Düşen güneş enerjisi fiyatları ve sektördeki büyüme, yetersiz hizmet alan topluluklarda uzun vadeli ekonomik rahatlama, istikrarlı istihdam ve daha iyi bir çevre sağlığı sağlayan güneş enerjisine yönelimin de önünü açıyor.

Karar alıcılar ve topluluk liderlerini hedefleyen rehber, ulusal ölçekte amaçlanan politikaların güneş enerjisine erişimi Amerika’nın dar gelir sahip hanelerine nasıl açabildiğini göstermekte.

Stoel Rives’ın ortağı ve Federal Enerji Düzenleme Kurulu’nun eski başkanı Jon Wellinghoff, projeye ilişkin “Bugün, düşük maliyetli güneş enerjisi sistemlerimiz ve yeni temiz enerji fırsatları hazır durumda ve şimdi ihtiyacımız olan bunları uygulamaya geçirecek politikalar. Artık, dar gelirli müşterilerimizi yalnızca korumak yerine onları gerçek anlamda güçlendirecek adımlara ihtiyacımız var”  diye konuştu ve ekledi,

“Daha fazla yetki verilmiş müşterilerimizin ürettiği elektirik sayesinde, tüketim daha da azalır ve aktif olarak bizim enerji paylaşımı yapılan sistemimize katılmak daha temiz daha güçlü ve herkes için daha maliyetli bir şebeke olmasına yol açacaktır.”

Amerika’nın gelişen mevcut güneş sektörüne dar gelirlilerin erişimi ve sektördeki iş fırsatlarının genişletilmesi için bu sınıftan bireylerin karşılaştığı sorunları hedef alacak, özgün politikalara ihtiyaç var. Rehber, bu engellere ve tüketicinin korunması, mali tasarruflar gibi esasında tüm politikalara zemin teşkil etmesi gereken temel ilkelerle ilgili de genel bir taslak oluşturdu.

“Güneş enerjisi, herkese yarar sağlayan bir teknolojidir. ” diyen Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği (SEIA) başkanı ve CEO’su Rhone Resch, “Yerel kullanım tarifelerinin altında sabit elektrik ücretleri sağlayan güneş enerjisi, dar gelirli hanelerin enerji yükünü ciddi olarak düşürebilir. Doğru politikalar ile güneş enerjisi sektörünün tüm Amerika boyunca büyümeye devam edeceğine ve sosyoekonomik durumlarına bakılmaksızın  her Amerikalının hak ettiği adil ücretli yerel işleri ve daha temiz hava kalitesini de beraberinde getireceğine eminiz. ” şeklinde konuştu.

Rehber ayrıca, eyaletler ve yerel yönetimlerce hem müstakil evler, apartmanlar hem de topluluklar için uygulanan başarılı güneş enerjisi programları ve mevzuatları hakkında da bilgi veriyor.

Kaliforniya geçici senato başkanı Kevin de León, “İklim değişikliğiyle mücadele ve hava kirliliğini azaltmak için herkesin yenilenebilir enerjiye makul fiyatlı ve geniş kapsamlı erişime ihtiyacı var. Kaliforniya’daki Güneş Enerjili, Düşük Maliyetli Müstakil Evler (SASH) projesi gibi programlar, dezavantajlı konumdaki topluluklara güneş enerjisi yolunu açabileceğimizi gösterdi.” dedi.

 

 

Haberin İngilizce Orijinali

Haber: Glenn Meyers

Yeşil Gazete için çeviri: Ekin Gamze Göney

(Yeşil Gazete, Clean Technica)

 

 

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.