ManşetSpor

Madrit’de mültecilere bozuk para atan Hollandalı taraftarlar tepki çekti

0

Şampiyonlar Ligi Son 16 turu ikinci maçı için Madrit’de bulunan PSV Eindhoven takımının taraftarlarının İspanya’da yaşayan mültecilere bozuk para atarak eğlenmeleri tepki çekti.

33

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde takımlarının çeyrek finale kalma mücadelesini izlemek üzere Hollanda’dan İspanya’ya gelen PSV Eindhoven taraftarlarının ırkçı tutumunu gösteren video sosyal medyada yaygınlaştığı andan itibaren büyük tepki topladı.

https://youtu.be/DuqbKzbnYtA

Videoda Madrit’de bir cafede oturarak maçı bekleyen Hollandalı taraftarların çevrede bulunan mültecilere toplu halde alaycı bir şekilde seslenerek bozuk para attıkları görülüyor. Bozuk paraları her seferinde tezahürat eşliğinde aynı anda yola fırlatan taraftarların mülteciler paraları toplarken gülüştükleri de duyuluyor. Bazı taraftarlar ise tüm bunlar olurken gülüşerek yaşananları kameraya kaydediyor.

No to racism!

UEFA son yıllarda futbolda ırkçılığı yok etmek için atağa kalkmış durumda. Futbolun ünlü simaları her Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesi taraftarları ırkçı davranışlardan uzak tutmak üzere mesaj veriyorlar. Şampiyonlar Liginde mücadele eden dünyaca ünlü futbolcular kendi dillerinde “Irkçılığa Hayır!” (No to Racism!) mesajını iletiyor.

PSV Eindhoven bu akşam TR saati ile 21:45’de Athletico Madrid’in karşına çıakacak. 23 Şubat’ta oynanan ilk maç 0-0 berabere sonuçlanmıştı. Madrit ekibi kendi saha ve seyircisi önünde çeyrek finale daha yakın olan takım.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.