Hayvan HaklarıManşet

Patagonyalı penguen, kendisini kurtaran insan dostunu her yıl ziyaret ediyor

0

Patagonya’da bir Macellan pengueni, bulandığı petrolu temizleyerek hayatını kurtaran Brezilyalı adamı ziyaret etmek için her yıl göç yoluna kısa bir mola veriyor ve yoluna devam etmeden önce insan arkadaşının yanında bir süre kalıyor.

4

Gap Year.com’dan Will Jones’un haberine göre bölgedeki Penguenler her sene binlerce kilometre kuzeye, daha sıcak yerlere göç ediyor. Beş yıl önce emekli bir inşaat ustası Joao Pereira de Souza, Brezilya’daki evinin yakınında petrol ziftine bulandığı için yerinden kımıldayamayan bir penguene rastladı. Pengueni evine götüren Joao, onu temizledi, tedavisi boyunca karideslerle besledi, adını da Jingjing koydu.

Jingjing gücü kuvveti yerine gelip sağlığına kavuştuktan sonra, Joao onu denize, kendi doğal habitatına geri bıraktı. Görev tamamlanmıştı.

Ne var ki her sene göç zamanı Jingjing, kendi hayatını kurtaran arkadaşı Joao’ya sürpriz yaparak onu ziyaret etmeye başladı. Penguen ile insan arasındaki dostluk bu şekilde başlamış oldu.

Güney Amerika’nın güneyinde yer alan Patagonya’da yaşamını sürdüren Jingjing bir macellan pengueni. Onun türüne, kendilerini 1520’de keşfeden efsane kaşif Macellan’ın adı verildi. Onun türü, nesillerinin devamını sağlamak için her yıl binlerce mil yol katedip daha sıcak iklimlere göç ediyor.

 

(Yeşil Gazete, Gap Year.com, WSJ)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.