KadınManşet

Bursa’lı Kadınlar’dan, “Bir çıplak cesete daha tahammülümüz yok!” isyanı

0

Özgecan Aslan’ın katledilişinin yıldönümünde kadınlar, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Bursa Kadın Platformu’nun çağrısıyla 12 Şubat Cuma Günü saat 18:00’de Heykel önünde Özgecan Aslan’ın katledilişinin yıldönümü nedeniyle toplanan kadınlar, erkek devlet tarafından işlenen kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

13

Geçen sene Mersin’in Tarsus İlçesinde bindiği minibüsün şöförü tarafından saldırıya uğrayıp öldürülen Özgecan Aslan’ın katledilişinin yıldönümünde Heykel önünde toplanan kadınlar içerisinden Bursa Kadın Platformu adına basın bildirisini okuyan Öznur Koyuncular Keskin, kadın katillerinin devlet-yargı işbirliğiyle tahrik indirimlerinden yararlandığını hatırlatarak; “Devlet-yargı işbirliğine karşı Kadın örgütlerinin takibi, kadınların isyanı ve öfkesinin altında gerçekleştirilen Özgecan Aslan duruşmaları sonucunda 3 Aralık 2015 tarihinde 3 sanığa da müebbet hapis cezası verildi. Fakat Özgecan ne ilk ne de son olacak.

Biz kadınlar her gün teker teker öldürülmeye devam ediyoruz, ölümden kurtulanlarımız tacize, şiddete, tecavüze uğruyor, her gün 5 kadın erkekler tarafından katlediliyor, son 13 yılda 1.582, 2014 yılında en az 290, 2015 yılı şubat ayından 2016 yılı Şubat ayına kadar 282 kız kardeşimiz katledildi. Her 5 kadından 1’i tacize ve tecavüze uğruyor. Kadın cinayetlerinde Avrupa birincisi, Dünya üçüncüsüyüz. “ şeklinde konuştu.

“Kadınların barış içinde eşit ve özgürce yaşayacakları bir dünyayı biz kadınlar hep birlikte kuracağız.”

Suruç’ta ve Ankara’da “Barış” derken canlı bomba tarafından öldürülen kadınlara değinen Keskin;

“7 Haziran seçimleri sonucunda Saray tarafından başlatılan savaşta, çıplak cesedi yerde sürüklenen kadınlar, çocuklarının cansız bedenlerini buzdolaplarında saklamak zorunda bırakılan kadınlar,evinde polis tarafından vurulan kadınlar, evinin önündeki merdivenlerde vurulan hamile kadınlar, sokakta vurulan ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle cesedi 7 gün boyunca sokakta bırakılan kadınlar, bodrumlarda ambulans gelmediği için ölüme terk edilen kadınlar…

Saray’ın başlattığı savaşın da en büyük mağduru yine kadınlar, en büyük bedelleri ödeyenler yine kadınlar, ister Kürt, ister asker ve polis olsun, ölümünün ardından ateş yine Türk ve Kürt annelerinin yüreğine düşüyor.” Şeklinde konuştu.

Kadınların, kız kardeşlerinin sokak ortasında, evinin önünde öldürülmesine, çıplak cesetlerinin yerde sürüklenmesine, teşhir edilmesine, bodrum katlarda bombaların hedefi olmasına artık tahammüllerinin kalmadığını anlatan Keskin’in “Sizin savaş naralarınıza karşı barış, kardeşlik, özgürlük taleplerimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Evde, işte, sokakta kadınların barış içinde eşit ve özgürce yaşayacakları bir dünyayı biz kadınlar hep birlikte kuracağız” sözleri sonrasında kadınlar, sloganlarla eylemi sonlandırdı.

 

Haber ve Fotoğraf: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.