ManşetTürkiye

Demirtaş: Cizre’de 20 günde kaç kişinin öldürüldüğü bilinmiyor

0

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Cizre’de kaç kişinin son 20 gündeki ablukada öldürüldüğünü bilmiyoruz. Tam rakam yok. Çünkü orada sağlıklı hiçbir işleyiş yok” açıklamasını yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak’ın Cizre ilçesinde son 20 günde öldürülenlerin sayısını bilmediklerini söyledi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Olağan Genel Kurulu’na katılan Demirtaş, gazetecilerin Cizre’yle ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

33

“Cizre’de kaç kişinin son 20 gündeki ablukada öldürüldüğünü bilmiyoruz. Tam rakam yok. Çünkü orada sağlıklı hiçbir işleyiş yok.

Cenazelerin birçok ile dağıtıldığını duyuyoruz. Aileler il il gezerek çocuklarını teşhis etmeye çalışıyorlar. Ailelere ayrıca manevi işkence uygulanıyor.

Orada tam bir savaş suçu hali var. Hükümet zannediyor ki bunların üzerini örtmek kolay olacak. Hayır, bütün bunların hukuk çerçevesinde hesabı sorulacak.

Suç işleyen kim varsa, nasıl ki bir genç suç işleyince peşinden koşup gereğini yapıyorlarsa bir hükümet yetkilisi de suç işlediğinde elbette onun arkasını bırakmayacağız. Gereği yapılıncaya kadar uğraşacağız.”

Dün de Cizre için kurulan kriz merkezinde, kendisi de iki cenazeyi almak için beklerken bianet’e konuşan Ayşe Dicle, ilçeden 39 cenaze çıkarıldığını söylemişti. Ancak ilçede kaç kişinin öldüğü kesin olarak bilinmiyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.