ManşetSivil Toplum

ODTÜ’lüler dayanışmaya çağırıyor

0

ODTÜ1Uluslararası bilim dünyası tarafından Türkiye’nin önde gelen üniversiteleri sıralamalarında hep en ön sıralarda yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi mensupları ve mezunlarıyla baskılara direnme kararı aldı.

Önce “siber saldırıyı engellemeyen ODTÜ suçludur” arkasından “Müslümanlara namaz kıldırmıyorlar” teraneleriyle yoğun bir karalama kampanyası başlatıldı. Son olarak YÖK göreve çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ve AKP Hükümetinden gelen tehdit ve karalamalar karşısında sessiz kalmayacaklarını  bildiren ODTÜ’lüler açtıkları bir imza kampanyası ile ODTÜ değerlerine sahip çıkıyorlar.

İktidar ODTÜ’yu hedef secti, cemberi daraltiyor. Erdogan’in kontrol edemedigi uc bes kamu kurumundan biriyiz ve bu nedenle bir arada olduğumuz göstermeliyiz diyen ODTÜ’lülerin çağrısı şöyle:

Kamuoyuna Duyuru

60. yıl dönümünü kutlayan ODTÜ, Türkiye’nin tüm bölgelerinden, farklı sosyal kesimlerden ve siyasi görüşlerden öğrencisi ve 120.000’i aşkın mezunu ile ülkemizde evrensel değerlerin taşıyıcısı saygın kurumlardan biridir.

ODTÜ, aynı zamanda, farklı görüş ve inançlara saygılı, bunların özgürce dile getirildiği ve yaşandığı, sorunlarını çoğulcu, katılımcı ve hoşgörülü yaklaşımlarla çözebilme kültürüne sahip bir üniversitedir. ODTÜ yönetimi, çalışanları, öğrencileri ve mezunlarının özverili çabalarının ürünü olan bu demokratik kültür, ülkemizin köklü üniversite geleneğinin bir parçası olarak aydınlık geleceğinin güvencesidir.

Biz aşağıda imzası bulunan ODTÜ öğretim elemanları her ne sebeple olursa olsun ODTÜ’ye üniversite dışından yapılacak müdahaleleri kabul edilemez bulduğumuzu duyuruyor, üniversiteyi tanımlayan evrensel değerleri ülkü edinen herkesi bilimsel düşünce ve araştırmaya, üniversite özerkliğine ve akademik özgürlüklere sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Kampanyanın linki: odtululer.org/

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.