ManşetTürkiye

çArşı davasında beraat kararı

0

Beşiktaş çArşı grubu üyelerinin, ‘darbe’ suçlamasıyla yargılandığı ‘Gezi Parkı’ davası Çağlayan’daki İstanbul 13. Ağır Ceza mahkemesinde karar verildi. çArşı grubu üyeleri beraat etti.

6

Cumhuriyet’ten Sami Gürel’in haberine göre Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 tutuksuz sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme “Örgüt kurma ve yönetme” “Örgüte üye olma” ve “Darbeye teşebbüs” suçlarından yargılanan sanıkları cezalandırmayı gerektirecek yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil yok” dedi ve tüm sanıkların beraatini kararlaştırdı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına 21 tutuksuz sanık katıldı. Sesli ve görüntülü kaydın yapılığı duruşmada avukatların ve sanıkların duruşma savcısı Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’un esas hakkındaki mütaasına ilişkin savunma yaptı. Sanıklar ve avukatlar beraat kararı verilmesini talep etti.

5

Mahkeme heyeti savunmaları aldıktan sonra davaya kısa ara verdi. Mahkeme heyeti, “Örgüt kurma ve yönetme” ve “Örgüte üye” suçlarından suçun unsurları oluşmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçundan da sanıkların üzerlerine atılı olan suçu işlediklerine dair ve cezalandırılmalarını gerektirir dosyada yeterli kesin her türlü şüpheden uzak delil bulunamadığından tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, yine “2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından ise yüklenen suçun sanıklar tarafından işlendiğinin sabit olmaması gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

 

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.