Hayvan HaklarıManşet

Veterinerlik Fakültesindeki “hayvan kesimi dersi”nde Vegan aktivist eylemi

0

Vegan aktivistler, İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nde “hayvan kesimi dersinden” koyunları kurtarmaya çalıştı. Üniversitelerin öldürmeyi öğretmemesi gerektiğini savunan aktivistleri çevik kuvvet dışarı çıkarttı.

40

Bianet’den Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre Veterinerlik öğrencilerinden bazıları bu duruma tepki gösterirken, aktivistler çevik kuvvet polisi tarafından okuldan çıkarıldıktan sonra, derse kesim için götürülen koyunlardan birisi öldürüldü. Öğrenciler diğer koyunu ise mezbahadan çıkardı.

Vegan aktivistlerden Neriman Arslan ve eyleme katılan Vehaber editörü Ecem Parlayan, veterinerlik fakültesinde öğrencilere hayvanları öldürmeyi değil, tedavi etmeyi öğretmeleri gerektiğini vurguladı. Arslan, vegan olan veterinerlik öğrencilerinin de kesim ve tecavüz olarak değerlendirdikleri sunni döllenme gibi derslere katılmaya mecbur bırakıldıklarını ekledi.

https://youtu.be/Kfy7WQ5nhag

Yaşananlar kameraya da yansıdı. Videoda dersin öğrencilerinden biri eğitim hakkının engellendiğini söyleyerken, “Benim mesleğim bunun yapılmasını emrediyor” diye tepki veriyor. Aktivistler ise veteriner hekimlerin hayvanları yaşatmayı öğrenmesi gerektiğini savunuyor ve öğrencilere hayvanları öldürmemek için vicdani ret hakkından bahsediyor; “Bir derste cinayet öğretilemez. Yasal olan her şey meşru değildir” diyor. Koyununun kesilmesine engel olmak isteyen bir aktivistin ağladığı duyuluyor.

 

(Bianet, Vehaber)

You may also like

Comments

Comments are closed.