Haber HattıManşetYeşil Duyurular

6. Yeşil Ekonomi Konferansı, Cezayir Toplantı Salonu’nda

0

6. Yeşil Ekonomi Konferansı, 19 Aralık Cumartesi günü Cezayir Toplantı Salonu‘nda gerçekleşiyor.

Avrupa Yeşilleri Vakfı (Green European Foundation), Yeşil Düşünce Derneği ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği‘nin ortak organizasyonu ile düzenlenen 6. Yeşil Ekonomi Konferansı’nda iki oturum gerçekleşecek.

30

Konferans saat 10.00’da Heinrich Böll’den Kristian Brakel ve Yeşil Düşünce Derneği’nden Sevgi Mutlu‘nun açılış konuşmaları ile başlıyor.

“Çare Küçülme mi?” (Can Degrowth Be A Solution?) oturumunda Menekşe Kızıldere‘nin kolaylaştırıclığında Ethemcan Turhan, Ahmet Atıl Aşıcı, Federico Demaria ve Clive Spash, “Degrowth” (Küçülme) kavramı etrafında fikirlerini masaya yatıracak.

“Büyüme-Ötesi Topluma Geçiş Stratejileri” (Transition Strategies Towards A Post-growth Society) oturumunda ise kolaylaştırıcı Asena Ulus. Oturumda yer alan konuşmacılar Orestes Kolokouris, Bengi Akbulut ve Molly Scott Cato.

6. Yeşil Ekonomi Konferansı’nın duyuru metni ise şu şekilde;

29

“2008’deki üçlü krizin su yüzüne çıkardığı zorluklar şimdi insanlığı bir yol ayrımına itmiş durumda. Bugün, doğanın bir senelik kapasitesinin sağlayabileceğinin %50 daha fazlasını bir günde tüketiyoruz. Gezegenin sınırlarına eriştik, ve onları aştık bile. Yoksulluğa, artan eşitsizliğe, doğa kaybına, her derde deva olarak ekonomik büyümeyi öne süren mevcut iş modelleri ile yola devam etmemiz mümkün mü?

Bu sene altıncısını düzenlediğimiz Yeşil Ekonomi Konferansı mevcut küresel ekonomik sistemin yetersizliklerini ortaya koyarak, insanlığın bugün karşı karşıya kaldığı krize cevap olarak küçülme önerilerini ve küçülen bir ekonomik modele doğru geçiş önerilerini tartışacak.

6. Yeşil Ekonomi Konferansı facebook etkinlik sayfasından detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.