Haber Hattı

Gençlik Hakları Derneği’nden gençlik buluşmaları

0

Eskişehir’de aktif gençlik calışanları ve eğitmenleri tarafından kurulan Gençlik Hakları Derneği, “Sivil Düşün AB Programı Aktivist Desteği” nin fonladığı toplantılardan ilkini 7-8 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirdi.

Mart 2015 yılında kurulan dernek, rotasını belirleyebilmek için yereldeki gençlerin ihtiyaçlarını sorunlarını dinlemek ve onlarla birlikte bir strateji oluşturmak üzere organize ettiği toplantıların ilkinde 16-35 yaş arası 20 gençle bir araya geldi.

48

Akran eğitmenleri Büşra Güder, Safa Karataş, Gökkuşağı Adam ve gençlik hakları aktivisti İnci Batman , derneğin genel koordinatörü Nurdan Terzioğlu tarafından oluşan eğitmen ve raportör ekibiyle planlanan ve yürütülen iki günlük toplantıya Eskişehir yerelinden, öğrenciler, öğretim görevlileri, işsiz gençler, sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve gönüllüler katıldı.

İnsan Hakları’nın ve gençlik haklarının yorumlandığı, Vizyon – Misyon kavramlarının tartışıldığı, Sivil Toplum ve Hak konu başlıkları üzerine interaktif grup çalışmalarının gerçekleştirildiği oturumlar sonrası derneğin vizyonu misyonu ne olmalı, hangi alanlarda faaliyet göstermeli gibi konularda katılımcıların fikirleri ve önerileri alındı. Ayrıca yerelde gençlerin sorunları ve ihtiyaçları nelerdir, nasıl çözümler üretilebilir konusu da tartışılan konular arasındaydı.

46

Proje kapsamında yine yerelden gençlerin katılımına açık olan ve aynı konsepte fakat farklı katılımcılarla devam edecek olan iki toplantı daha organize edilecek. 2. Toplantı 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşecektir. Toplantıya başvurular halen devam etmektedir.

Eskişehir’de olan ve gençlik ve insan hakları üzerine “ benim de söyleyeceklerim var ” diyen gençler 2. toplantı ile ilgili duyuruya buradan ulaşabilirler;

Ayrıca Gençlik Hakları Derneği’nin facebook sayfasından da gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.