Haber HattıManşet

Engelli stkları Beyaz Baston Günü’nde biraraya geldi

0
Enghelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan'ın işaret dili tercümanlığını Metin

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde Orkide Cafe’de engelli sivil topluım kuruluşu temsilcileri ile öğle yemeğinde biraraya geldi.

Enghelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan'ın işaret dili tercümanlığını Metin

Enghelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan’ın işaret dili tercümanlığını Metin

Engelliler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Manolya Karaoğlan, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde hem görme engellilerin yaşadıklarına dair bir farkındalık yaratmak hem de engelli stkları ile eşgüdüm halinde çalışmaya hız vermek anlamında bu etkinliği organize ettiklerini söyledi.

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü'ne dair etkinliğe pek çok sivil toplum kuruşu katıldı

15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’ne dair etkinliğe pek çok sivil toplum kuruşu katıldı

Engellilik alanında faaliyet gösteren tüm sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelmesinin önemine değinerek açılış konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Dursun Arslan, Türkiye’de bir ilk olan Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın Mersin’de kurulduğunu, önlerinde yapacak çok işlerinin bulunduğunun bilincinde olarak Mersin’i Engelsiz bir kent yapmak amacında olduklarını kaydetti.

Mersin Engelliler Dairesi Başkanı Serdar Tanrıverdi

Mersin Engelliler Dairesi Başkanı Serdar Tanrıverdi

Engelliler Daire Başkanı Serdar Tanrıverdi ise engellilerin yaşadığı sorunların tespit edilerek çözüme kavuşturulması için tüm engelli stklarının eş güdümünde çalışmaları gerektiğini belirtti. Hedeflerinin Engelsiz Mersin olduğunu da ifade eden Tanrıverdi, tüm stklar ile birlikte elele bu hedef doğrrultusunda ilerlemek istediklerini dile getirdi.

Yemek sonrası söz alan Kalp Gözüyle Görenler Derneği’nden Ahmet Remzi İnan, Mersin’de toplu taşıma sırasında görme engellilker olarak yaşadıkları sıkıntıları aktararak bu konuda ilgili birimlerden tüm otobüs şoförlerine, duraklarda beyaz bastonlu birisini gördüklerinde hangi otobüs olduklarına dair bilgilendirmede bulunmaları yönünde yönlendirme yapılmasını rica etti. İnan’a yanıt veren Manolya Karaoğlan ise çok kısa bir süre önce Engelliler Daire Başkanlığı nezdinde Mersin’de çalışan 500’ü aşkın belediye otobüsü şoförüne engellilere yönelik uygulamalara ilişkin eğitim verildiğini, bu çalışmnaların önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini vurguladı.

 

Fotoğraflar: Gültekin Hakan Koçman

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.