KadınManşet

Mersin Kadın Platformu’ndan “Barış” çağrısı

0

Mersin Kadın Platformu’nun çağrısıyla 6 Ekim 2015 günü Saat: 18:30’da Forum AVM köprü altında “Barış” yazılı pankartları ve beyaz yemenilerine yazdıkları barış dilekleri ile toplanan kadınlar,”Barış” isteyen herkesi 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’ya, “Büyük Barış Mitingi”ne çağırdı.

26

“Kadınlar savaş istemiyor”, “Sana savaş yaptırmayacağız” sloganları atarak Havuzbaşı’na yürüdüler. Havuzbaşı’nda  mumlarla barış işareti yapan kadınlar içerisinden Platform adına basın açıklamasını okuyan Havva Avcı;

“Tehlikeli ve zor bir süreçten geçiyoruz. Savaşın, çatışmaların şiddetin en ağır halini kadınlar olarak bizler yaşıyoruz. Çünkü savaş en çok biz kadınların canını yakıyor. (…) Hakikati arayan biz kadınlar sözümüzü ve eylemimizi birleştiriyoruz. Yaşadığımız bu Ortaçağ karanlığıyla mücadele etme için birlik ve beraberliğimizin şart olduğunu biliyoruz: Kadın, erkek, genç, yaşlı hepimiz demokrasi ve gerçek bir barış istiyoruz bu kadar açık ve yalın…” şeklinde konuştu.

27

Savaşın erkek egemen sistemin bir getirisi olduğunu vurgulayan Avcı ;

“Rahatsızlığı olan milyonlara sesleniyoruz. 10 Ekim 2015 Cumartesi günü ‘Savaşa inat, Barış hemen şimdi’  şiarı ile Ankara’da toplanıyoruz. Yüreği barıştan yana atan tüm kadınları aramızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından “Sana savaş yaptırmayacağız” sloganını atan kadınlar alkışlar ve zılgıtlarla dağıldılar.

 

Haber ve Fotoğraflar: Özgecan Aşlamacı Şahin

(Yeşil Gazete)

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.