Ekolojik YaşamManşet

Çankaya’da “Tohum Takas Şenliği” başlıyor

0

10-38-56-tohum02102015Üreticilerin bir araya gelip takas yoluyla sağlıklı tohumlar elde etmelerini amaçlayan Şenlik, 16 Ekim’de yapılacak.

Çankaya Belediyesi’nin üreticileri diğer üreticilerle ve tüketicilerle bir araya getireceği “2. Çankaya Tohum Takası Şenliği” için geri sayım başladı.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinliğe, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Ankara Tarım İl Müdürlüğü’nün yanı sıra Ankara Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu, Tüketici Hakları, Güneşköy ile Çiğdemim Dernekleri, Tadya (Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi) ve Karahasanlı, Akarlar, Yayla, Kömürcü, Evciler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi destek veriyor.

Çankaya Belediyesi, yapılacak etkinlik ile genetiği değiştirilmiş organizma (GDO)’lı gıda ürünlerinin çoğaldığı ve sağlıklı tohumun önem kazandığı günümüzde, yetiştiği bölgenin ekolojisine uyum sağlamış bitkilerden alınan tohumların üreticiler arasında takas edilerek el değiştirmesini sağlıyor.

PANELLER VE ETKİNLİKLERLE RENKLENİYOR

Şenlik kapsamında paneller, çocuk etkinlikleri ve tohum takası gerçekleştirilecek. Tanıtım ve satış stantları da gün boyunca katılımcılara ve vatandaşlara açık olacak.

Çocuk etkinliklerine özel bir önem verilen Şenlikte, drama, resim ve ritim atölyeleri kurulacak. Dilek ağacı ve tohum ekimi de çocuklar için ayrı birer etkinlik olacak.

ŞENLİK TARİHİ 16 EKİM CUMA

“Her şey Bir Tohumla Başlar”, “Sağlıklı Gıdaya Erişim İçin Çözüm Önerileri” ve “Kent Bahçeleri” konularının akademisyenler ve uzmanlar tarafından değerlendirileceği Şenlik, 16 Ekim Cuma günü düzenlenecek.

Şenlik alanı, tüm vatandaşların da katılabilmesine olanak vermek için Kızılay’da bulunan Çankaya Belediyesi Hizmet Binası ile Sakarya Caddesi olarak belirlendi.

You may also like

Comments

Comments are closed.