ManşetUlaşım

Otomobilsiz Yaşam Günü’nde bisikletliler kıtaları aştı

0

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü’nde, otomobile muhtaç olunmadığı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla bisiklet kullanıcıları çeşitli kentlerde etkinlikler düzenledi.

31

Dünya Otomobilsiz Yaşam Günü dolayısıyla Beşiktaş Belediyesi ile Bisikletliler Derneği işbirliği ile İstanbul’da bisiklet turu düzenlendi. Dünyada otomobilsiz de yaşamanın mümkün olduğunu göstermek için tura katılan bisikletliler, Zeytinburnu’ndan hareket ederek önce Taksim’e oradan da Kadıköy’e pedal çevirdi. Pedal çevirerek Boğaziçi köprüsünü geçen bisikletli grup pedallarıyla kıtaları aştı.

İzmir’de de sosyal medya üzerinde etkinlik duyurusu yapan bisikletçi kadınlar, “Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel ve süslü püslü bindiğini” göstermek için yollara çıktı.

30

Kıbrıs’ta ise Avrupa Birliği Bilgi Merkezi öncülüğünde ve Lefkoşa Türk Belediyesi ile bazı sivil toplum örgütlerinin işbirliğinde organize edilen etkinlik Girne Kapısı’nda başladı. Bisikletlerle ve yürüyüşlerle gidilen Sarayönü’nde devam eden etkinlikte, bisiklet turları ve hazine avı ile yürüyüş turlarının yanı sıra konserler verildi. Otomobilsiz Yaşam Günü’nde sürdürülebilir ulaşım çözümlerinin üretilmesi ve bireylerin araç kullanımına alternatif yolar denemeleri teşvik edildi.

 

(Yeşil Gazete, Milliyet, Aktif Haber)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.