Hafta SonuManşet

[Yeşil Mutfak Denemeleri] Granola barınızı nasıl alırsınız?

0

Siz de bütün yazı soğuk kahvelerle geçirenlerdenseniz kahve almaya girdiğiniz irili ufaklı birçok dükkanda kasa önünde sağlıklı atıştırmalık olarak sunulan içi envai çeşit kuruyemişli bar paketlerini görmüşsünüzdür.

Paketlenmiş herhangi bir gıdadan daha sağlıklı oldukları kesin fakat yine de paketli olmalarından dolayı uzun süre muhafaza edilmelerini sağlayacak katkı maddelerinden azade değiller.

Oysa ki çok kısa bir hazırlık süreciyle en katkısızından kendi zevkinize, damak tadınıza göre granola bar hazırlamak mümkün.

19

Nasıl mı?

Malzemeler:

2 su bardağı yulaf ezmesi

1-1,5 su bardağı kuru meyve ve kuru yemiş (damak tadınıza uyan her türlüsü)

Çeyrek su bardağı bal

Çeyrek su bardağı susam

1-1,5 çorba kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Fırın tepsisi üzerine yağlı kağıdı serip önce yulaf ezmelerini 180 derecede pişirmekle başladım. Yulafların çıtır çıtır olmasını istediğim için bu ön pişirme işlemini yaptım. 10-15 dakikalık pişirme benim için yeterli oldu. Yulaf ezmesi için ben organik olanını tercih ettim. Yulafları pişirirken tereyağı ve balı birlikte erittim ve daha sonra pişen yulaflarla birlikte tüm malzemeyi genişçe bir kasede karıştırdım. Kuru meyve ve yemiş konusunda hayal gücünüzü kullanabilirsiniz. Ben kuru kayısı, fındık, badem, kaju ve yaban mersininden oluşan bir karışım yaptım. Daha tatlı bir tad arıyorsanız karışıma esmer şeker, hindistan cevizi rendesi de ekleyebilirsiniz. Karışımı bir borcama döküp 160 derecede 20-25 dakika daha pişirdim ve soğuduktan sonra dikdörtgenler şeklinde dilimledim. Granola barınızı sabahları kahvaltı, gün içinde ara öğün, spor öncesi veya sonrası atıştırmalık olarak keyifle yiyebilirsiniz.

18

 

 

Gizem Hasırcıoğlu

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.