ManşetTürkiye

IŞİD değil Restorasyon: Aydın’daki Dandalaz Köprüsü yıkıldı

0

Aydın’ın Karacasu İlçesi’nde, 589 yıllık tarihi geçmişe sahip olan, demir ve harç kullanılmadan yapılan Dandalaz Köprüsü, restorasyon sırasında yıkıldı.

8

DHA’dan Murat Gürkan’ın haberine göre yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı Abdurrahman Çabuk, köprünün ayağını tutan zemindeki su bitkileri nedeniyle fark edilmeyen çatlak ve heyelandan yıkıldığını ileri sürdü. CHP Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ise bu işten Karayolları ve yüklenici firmanın başının çok ağrıyacağını belirterek, “Mahkemeyle ve bilirkişilerle uğraşılan sorunlu bir döneme girileceğini düşünüyorum” dedi

Restorasyon sırasında 20’ye yakın işçinin çalıştığı köprünün mesai saatinin bitiminden kısa bir süre sonra yıkılması olası bir faciayı önledi. Yıkılan tarihi köprüde Karayolları, Aydın Müze Müdürlüğü ve İzmir II Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu inceleme yapıp, ’heyelandan yıkıldığına dair’ rapor tuttu.

9

Tarihi köprünün dere yatağında bulunan bir ayağının üzerinde durduğu zeminde, restorasyon çalışmalarına başlanmadan daha önce heyelan nedeniyle çatlaklar oluştuğunu belirten yüklenici firma Çabuk İnşaat Mimarlık ve Mühendislik Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk, köprünün yıkılmasında proje ve firma hatası olmadığını öne sürdü. Köprünün her an çökebilecek vaziyette olduğunu ileri sürdü.

Köprü restorasyonun bu haliyle riskli olduğunu bu nedenle yıkılıp yeniden aslına uygun olarak yapılması gerektiğini Anıtlar Kurulu’na kabul ettiremediklerini açıklayan İzmir 2’nci Bölge Müdürlüğü’nden bir yetkili, proje ve firmanın herhangi bir kusuru olmadığı göüşünü savundu.

(Hürriyet, DHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.