Ekolojik YaşamManşet

Ekoloji aktivistleri Yeşil Kamp 2015’te biraraya geldi

0

Yeşil Düşünce Derneği tarafından düzenlenen Yeşil Kamp, bu sene 27 – 30 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale Ayvacık Sokakağzı Mevkii’nde bulunan Son Gemi Kamp‘ta gerçekleştirildi.

27

70’e yakın ekoloji aktivistinin Türkiye’nin dört bir yanından katıldığı Yeşil Kamp’ta daha önceki kamplarda olduğu gibi yeşil harekete ilişkin atölye ve sunumlar da gerçekleştirildi.

Güneşin Aydemir

28 Ağustos Cuma günü, Son Gemi Kamp’ın sunumlar için hazırlanan bölümünde Yuva Derneği‘nden Erdem Vardar‘ın “Göç Atölyesi” ile başlayan Yeşil Kamp atölye ve sunumları, Buğday Derneği‘nden Güneşin Aydemir‘in, “Kentte ve kırsalda gıda politikaları” sunumu ile devam etti. Akşam üzeri kampın yemek bölümünde biraraya gelen katılımcıları Yeşil Düşünce Derneği‘nden Özgecan Kara‘nın sunduğu, “İklim için ben de varım!” atölyesi bekliyordu. Yeşil Kampın ilk sunum ve atölye günü Yeşil Gazete‘den Ayşe Zeynep Pamuk tarafından gerçekleştirilen, “Ekoloji ve Cinsiyet Politikaları” atölyesi ile sona erdi.

25

Sunum ve atölye aralarında Sokakağzı Mevkii’nin eşsiz doğasını gezme ve denizinde serinleme imkanı bulan ekolojistleri ikinci gün ilk olarak, Bilgi Üniversitesi‘nden Sezai Ozan Zeybek ile Heinrich Böll Vakfı‘ndan Kristian Brakel ve Menekşe Kızıldere ortaklığında gerçekleşen, “Barış ve Şiddetsizlik Atölyesi” bekliyordu. Günün ikinci etkinliğinde gazeteci ve yazar Ragıp Duran, Yeşil Gazete’den Mahmut Boynudelik‘in moderatörlüğü’nde, “Barış haberciliği söyleşisi“ni gerçekleştirdi.

31

29 Ağustos Cumartesi günü 3. etkinlik akşam üzeri olması planlanan “Açık Mikrofon: Herkes kendi atölyesini yapsın” olarak belirlenmişti. 16 – 19 Ağustos tarihleri arasında DTK Ekoloji ve Mezopotamya Ekoloji Hareketi‘nin daveti ile bölgeye giden ve orman yangınlarını yerinde gözlemleyen ekipten Meltem Düzel Ayral (Yeşil Düşünce Derneği) ve Alper Tolga Akkuş (Yeşil Gazete) #ormanlarımızıyaktırmayacağız turu izlenimlerini Yeşil Kamp katılımcıları ile paylaştı.

34

İkinci günün son etkinliğinde ise Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi eş sözcüsü Naci Sönmez‘in moderatörlüğü’nde “Açık Oturum: Güncel politika değerlendirmesi” oturumu düzenlendi.

17

 

Kampın 4., atölyelerin 3. ve son gününde ise Yeşil Gazete’den Ümit Şahin, “Yeşil hareketin dünü, bugünü, yarını” atölyesini kampın tüm katılımcıları ile interaktif olarak gerçekleştirdi.

Yeşil Kamp’a ilişkin tüm fotoğraflara Yeşil Düşünce Derneği’nin facebook sayfası üzerinden erişim mümkün.

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.