Kültür-SanatManşet

Lynn Anderson öldü, “gül bahçesi” sustu

0

Amerikalı country müzik şarkıcısı Lynn Anderson geçtiğimiz Perşembe günü 67 yaşında hayatını kaybetti. Anderson’un İtalya’ya yaptığı bir seyahat sonrası zatüreeye yakalandığı ve geçen hafta kalp krizi geçirerek Nashville, Tennessee’de öldüğü bildirildi.

Lynn_Anderson_-_Stay_There_Til_I_Get_ThereCountry müziğin ünlü sesleri arasında yer alan Lynn Anderson özellikle listelerde uzun süre birinci sırada kalan Joe South’ın yazdığı Rose Garden (Gül Bahçesi) adlı şarkısıyla tanınıyordu. Şarkının Lynn Anderson tarafından yapılan kaydı tüm zamanların en ünlü ve listelerde en uzun süre kalmış country şarkılarından biri olarak biliniyor.

1947’de Kuzey Dakota’nın Grand Forks kentinde doğan ve Kaliforniya’nın Fair Oaks kentinde büyüyen Lynn Anderson, country müzisyenleri Casey ve Liz Anderson’un kızlarıydı. Çocuk yaşta şarkıcılığa başlayan Anderson, 1966’da ilk kaydı olan For Better or for Worse‘u yayımladı. 1967’de ise ilk hit plağı If I Kiss You (Will You Go Away) country listelerinde 5. sıraya yükseldi. Joe South‘un bestesi (I Never Promised You a) Rose Garden ise 1970 ve 1971’de Billboard country listesinde birinci, Billboard pop listesinde ise üçüncü sıraya kadar yükseldi. Şarkı İngiltere’de de üçüncü sıraya yükselirken, Almanya’da dört hafta birinci sırada kaldı.

Şarkıcının önemli albümleri arasında Rose Garden (1970), You’re My Man (1971) ve I’ve Never Loved Anyone More (1975) sayılabilir. 1971’de Grammy ödülü kazanan ve 1970’lerden sonra popülerliği azalan Lynn Anderson ayrıca çok sayıda şampiyonluğa sahip bir biniciydi. Şarkıcının bu yıl çıkan son kaydı olan Bridges ise bir Gospel albümüydü.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.