DünyaManşet

Avrupa Yeşilleri : Barış süreci tekrar başlamalı

0

Türkiye’nin Suruç ilçesinde 32 insanın ölümüyle sonuçlanan terörist saldırı sonrasında Avrupa Yeşil Partisi eşsözcüleri Monica Frassoni ve Reinhard Bütikofer bir taziye açıklaması yaparak saldırıyı kınadılar ve çözüm sürecinin tekrar başlatılıp hızlandırılmasını önerdiler.

Frassoni ve Bütikhofer’in açıklaması şöyle:

“Pazartesi günü Suruç’ta öldürülen genç aktvisitlerin aileleri ve arkadaşlarına taziyelerimizi bildiriyoruz. Kurbanların çoğu hayatlarını sadece Suriye’de değil Türkiye’de de barış ve demokrasi mücadelesine adamış kişilerdi.

Meydana gelen trajik olay ve peşinden Türkiye’de tırmanan gerginlik ülkenin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, DAİŞ karşısındaki muğlak duruşunun ötesine geçmesi ve bu terörist gruba karşı daha net bir tutum alıp, onu Kürtlerle olan çekişmesinde bir araç olarak kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini göstermiştir. Erdoğan, ırk ve din ayrımı gözetmeksizin tüm vatandaşlarını savunmalı ve bölgede daha pozitif bir rol oymaya başlamalıdır.

Son saldırı çözüm sürecinin tekrar başlatılıp hızlandırılması gerektiğini açıkca göstermiştir. Türk hükümeti şiddetin tırmanmasını önlemek için tüm gücünü ortaya koymalıdır.

Kürtlerin temsilcileriyle 2012 yılında başlatılan barış müzakerelerini daha büyük bir enerji ve hevesle devam ettirmek halen tüm taraflara olumlu sonuçlar sağlayacak en iyi seçenek olmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği sürecin devam ettirilmesinde üzerine düşen rolü oynamalıdır.

Türkiye’de, içinde birçok siyasi partinin, demokratik kurumların, işçi sendikalarının, STK’ların, entellektüel ve sanatçıların olduğu, adına Barış Bloğu denilen, sivil bir koalisyon kuruldu ve 26 Temmuz’da terrorist saldırıyı kınayacak bir yürüyüş düzenliyor.

Avrupa Yeşil Partisi yürüyüşle ve tüm dünyada, özellikle Ortadoğu’da özgürlük ve barış için haykıran insanlarla dayanışma içindedir.

 

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.