ManşetSivil Toplum

Taksim Dayanışması, Gezi’ye girmek isteyenlere net konuştu, “Aklınızdan bile geçirmeyin”

0

Taksim Dayanışması, Danıştay 6. Dairesi’nin, Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasını içeren projenin iptali kararını kaldırmasına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Taksim Dayanışması tarafından Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, Taksim Meydanı ve Gezi Parkı’nın hukuki durumu ile ilgili gerçek durum hakkında bilgilendirme yaptı. Basın toplantısında çok sayıda siyasi parti ve meslek örgütünün yanı sıra HDP milletvekili Beyza Üstün ve CHP milletvekili Oğuz Kaan Salıcı da katıldı.

13

“Aklınızdan Bile Geçirmeyin”

Açıklamayı Taksim Dayanışması’ndan Mücella Yapıcı okudu. Konuşmasına “Aklınızdan bile geçirmeyin” diyerek başlayan Yapıcı, İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nin 6 Haziran 2013’te “Beyoğlu İlçesi, Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi”ne verdiği iptal kararının, Danıştay 6. Dairesi’nce 29 Nisan 2014’te onanmış olduğunu belirtti.

Ancak bütün uyarılarına karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “karar düzeltme” talebiyle Danıştay’a başvurduğunu ve Danıştay 6. Dairesi’nin bu talebi kabul ederek “zorlama ve ısmarlama” bir karar oluşturduğuna dikkat çeken Yapıcı, “Ancak bütün uyarılarımıza karşın İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sınırlı sayıda istisnai durumlar için uygulanabilecek karar düzeltme talebiyle Danıştay’a başvurmuştur. Danıştay 6. Dairesi, 31 Mart 2015 tarihinde bu karar düzeltme talebini kabul ederek yeni bir bilirkişi raporu isteyip dava sürecini yeniden başlatmaya yönelik hukuksal ve bilimsel dayanaktan yoksun, siyasi ve rant ekonomisinin çıkarlarına dönük “zorlama ve ısmarlama” bir karar oluşturmuştur. Bu karar tarafımıza 14 Temmuz 2015’te tebliğ edilmiştir” dedi.

14

Taksim Dayanışması’ndan Avukat Can Atalay ise, “Adım adım AKP iktidarı ve bu tek adam devleti bu kararı düzeltme kararını almak için adım adım uğraşmıştır. Danıştay’ın bu 3 üyesi ağır bir vebal altındadırlar. Hakimlik mesleğinin arkasına gizlenemezler. Bu vebal onları takip edecektir. İsimlerini aklımıza mıh gibi kazıdık. Birilerinin basit ve siyasi yada iktisadi hesaplarına hukuk basit bir konserve açacağı haline getirilerek alet edilemez. Bu sürecin aleyhimizde sonuçlanması ihtimali yoktur. Merak eden arkadaşlar 1 ay sebat ederler. Bunun aleyhimize sonuçlandığı Türkiye başka bir ülke, onunla ilgili yapılacağı bambaşka bir sorudur.” ifadelerini kullandı.

 

(Sendika.org)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.