Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları Savunması’ndan, “İstanbul’a Nefes ol, Nefes Al” kampanyası

0

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması, İstanbul’da hayata geçirilmek istenen mega projelere karşı, ‘İstanbul’a nefes ol. Nefes al!’ kampanyası başlattı.

25

Beyoğlu Sineması’nda 3 Temmuz Cuma günü düzenlenen basın toplantısında 3. Köprü, 3. Havaalanı ve Kanal İstanbul gibi projelere karşı yürütülecek kampanyaya dair bilgiler verildi. Ortak açıklamayı Kuzey Ormanları Savunması’ndan Selma Kanbur ve Ercan Sıkdokur yaptı.

“Şimdiye kadar sürdürdüğümüz mücadelede vites yükseltiyoruz” diyen Selma Kanbur, “’İstanbul’a nefes ol’ adını koyduğumuz kampanyamızı ilan ediyoruz. Sermaye ve iktidar ortaklığının yok etmeye and içtiği İstanbul’u, ağaç ağaç, sokak sokak koruyacak ve savunacağız” dedi.

27

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın doğayı, yaşam alanlarını tahrip edenlerin takibinde olduğunu belirten Ercan Sıkdokur da, “Mahalle mahalle, şehir şehir çoğalıp sonbaharda yaşamı savunan irademizin belgesi imzalarımızla Ankara’da olacağız” dedi.

Farkındalık yaratmayı amaçlayan kampanya için İstanbul’un birçok meydanında imza masaları kurulacak ve her yerde yaşanan doğa tahribatı ile ilgili bilgilendirme yapılacak. İstanbul’un birçok parkında, yeşil alanında ağaçlar, çaput bağlanarak kardeş ilan edilecek.

İBB binasına, “Katil Mega Projelere Dur De!” pankartı

31

Basın açıklaması ile eş zamanlı olarak yapılan eylemde ise İstanbul Büyüşehir Belediyesi binasının üzerine Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması imzalı “Katil Mega Projelere Dur De!, 250 Milyon Ağacı, Kuzey Ormanları’nı Savun! İstanbul’a Nefes Ol!” yazan bir pankart asıldı. Eylem, basın açıklaması sırasında Periscope yayını üzerinden izleyenlerle paylaşıldı. Pankartı asan iki eylemci gözaltına alındı.

İstanbul’a Nefes Ol!” kampanyasının ilk imza masası 5 Temmuz Pazar günü saat 17.00’da İstiklal Caddesi-Tünel’den yapılacak yürüyüşle birlikte açılacak.

29

Kampanyaya aynı zamanda nefesol.kuzeyormanlari.org adresindeki imza formunu doldurarak da katılmak mümkün.

(Kuzey Ormanları.org)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.