Doğa MücadelesiManşet

Kuzey Ormanları Savunması, Garipçe’den yürüdü, “3. Köprü inşaatını tamamen durdurun!”

0

Kuzey Ormanları Savunması, 3. Boğaz köprüsü güzergâhını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nin verdiği kararın ardından projenin tümünün durdurulmasını düzenledikleri eylem ile talep etti.

15

Foto: Murat Akdağ

Ağaca, Ormana Yeryüzüne Özgürlük

Kuzey Ormanları Savunması’nın çağrısıyla, 20 Haziran Cumartesi günü Garipçe Köyü’nden başlayarak binlerce ağacın yok edildiği alana yürüyüş gerçekleştirildi. Yürüyüşe çevreci aktivistlerin yanı sıra İstanbul Milletvekili Beyza Üstün, Eren Erdem ve Ali Şeker’de katıldı. Sık sık, ‘Ağaca, Ormana Yeryüzüne Özgürlük’, ‘Diren Orman, Diren İstanbul’ sloganlarının atıldığı yürüyüşte, ‘Doğa ve Hukuk Cinayetini Durdurun’ pankartı taşındı.

Düzenlenen yürüyüşün ardından bir basın açıklaması düzenlendi. Kuzey Ormanları Savunması adına basın metnini, Esra Karataş okudu. Verilen iptal kararının mücadelelerinin haklılığının ispatı olduğunun altını çizen Karataş, “Bizler, yerel yönetiminden merkezi idarelerine, kolluk güçlerinden yargısına tüm yetkilileri uyarıyoruz! Projenin durdurulmadığı her gün suç işliyorsunuz! Mahkeme kararını uygulayın, proje ruhsatını iptal edin ve inşaatı durdurun. Biriktirdiğiniz suçlarınıza bir yenisini daha eklemeyin!” dedi. Jandarma’nın görüntü almak isteyen Evrensel Gazetesi Muhabiri Tolga Alp Turgut’u engellemek istemesi nedeniyle bir gerginlik yaşandı.

Foto: Murat Akdağ

Foto: Murat Akdağ

Turgut, istediği fotoğrafı çekemediğini, geniş açıdan fotoğraf almak isterken Jandarma’nın kendisini itip engellemeye çalıştığını söyledi. Açıklamaların ardından kitle, verilen iptal kararını tebliğ etmek istedi. Fakat o sırada Jandarma ve Özel Güvenlik engeline takıldılar. İki otobüs Jandarma ve TOMA ile karşılaşan kitle, kararı şantiye şefi Özgür Kaya’ya tebliğ ettikten sonra alkışlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

Fotoğraflar: Murat Akdağ

(Açık Radyo Gezegenin Geleceği Programı)

You may also like

Comments

Comments are closed.