ManşetTürkiye

HDP sandık müşahitlerine gözaltı, Beştaş’tan sandık başına çağrı

0

İstanbul’da bugün Sancaktepe ve Pendik’de son seçim mitingini yapmaya hazırlayan HDP’nin sandık müşahitlerine yönelik gözaltılar başladı. Çekmeköy, Sancaktepe ve Bahçelievler ilçelerinde çok sayıda eve baskın yapıldı. İlk gelen bilgilere göre, Çekmeköy’de 2, Sancaktepe 8, Bahçelievler’de 2 kişi gözaltına alındı.

hdp_sandikHDP Sarıgazi İlçe Eş Başkanı Dilek Keskin, gözaltına alınanların tamamının, HDP’nin seçim günü görevlendirdiği müşahitler ve okul sorumluları olduğunu söyledi.

Bitlis ve Tatvan’da gözaltı

Bitlis merkezde de sabaha karşı özel harekat timleri ve çevik kuvvet polislerinin katımıyla ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda DBP yöneticisi Mesut Güngördü, Mehmet İşlek, Ali Ayaz ve Ahmet Pirav gözaltına alındı. Gözaltına alınanların, “örgüte yardım etmek” iddiasıyla suçlandıkları belirtildi.

Tatvan’da da eş zamanlı olarak ev baskınları düzenlendi. Baskınlarda, Mehmet Gülen, Cevdet Sevim, Fırat Acar, Hüseyin Beyhan ve Onur Soranlı adlı gençler, “eylem arayışı içinde oldukları” ve “KCK gençlik yapılanmasında yer aldıkları” iddiasıyla gözaltına alındı. Ev aramalarında kitap, seçim broşürleri ve bilgisayarlara el konuldu.

Meral Danış Beştaş’tan çağrı

HDP Adana milletvekili adayı Av. Meral Danış Bektaş Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Seçimden birgün önce seçim güvenliğini sağlayacak görevlilerimiz gözaltına alınıyor.Hdp’yi destekleyen herkesi Müşahit olmaya davet ediyoruz.” dedi.

(ANF, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.