Hayvan HaklarıManşet

15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisini kurtarmak için 81bin imza

0

WWF Türkiye, Av turizmi ihalelerinin iptali için bugün (5 Haziran Cuma) Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne 81 bin 618 imzayı teslim etti.

14

15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 15 ayı, 109 yaban keçisi ve 4 çengel boynuzlu dağ keçisinin de aralarında bulunduğu birçok yabani hayvan türünün 1 Mayıs-15 Aralık tarihleri arasında avlanmasına izin verdi. Farklı illerde yapılacak ihalelerden sonra en çok para ödemeyi taahhüt eden av turizmi acenteleri, elde ettikleri kotaları avcılara satacak ve yaban hayatın sembolü bozayı, kızıl geyik, çengel boynuzlu dağ keçisinin aralarında olduğu birçok tür av turizmine kurban edilecek.

WWF-Türkiye, geçtiğimiz ay bu ihalelerin sonlandırılması için bir imza kampanyası başlatmıştı. Bugün, WWF-Türkiye ve hayvanseverler tarafından toplananan 81 bin 618 imzayı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne WWF-Türkiye İletişim Müdürü Özgür Gürbüz ve Doğa Koruma Yönetmeni Eray Çağlayan teslim etti.

WWF Türkiye yaptığı yazılı açıklama ile, “Yetkililerin binlerce insanın bu ortak çağrısına kulak verip Türkiye’nin rengi bozayıları, çengel boynuzlu dağ keçilerini, kızıl geyikleri ve diğer türleri birkaç avcının isteği için kurban etmeyeceğini umuyoruz” dileğini iletti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.